Κοινωνία

23 Ιουλίου 2024 20:38

ΗΣΑΠ: 47 μήνες χωρίς αναστολή σε λαθρεπιβάτη που έδειρε σταθμάρχη

Διάβασέ μου το...

Πώς ξεκίνησαν όλα όταν ο άνδρας επιχείρησε να πηδήσει πάνω από τις μπάρες επικύρωσης. Ο ξυλοδαρμός, η σύλληψη, το αυτόφωρο και η έκτιση της ποινής.

ΗΣΑΠ: 47 μήνες χωρίς αναστολή σε λαθρεπιβάτη που έδειρε σταθμάρχη
-

Επίθεση από επιβάτη δέχθηκε υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ εν ώρα υπηρεσίας, την Πέμπτη 18.07, στον σταθμό της Γραμμής 1 «Βικτώρια», με συνέπεια τον τραυματισμό και την παραμονή του στο νοσοκομείο για 3 ημέρες.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, ο επιβάτης πήδηξε τις πύλες επικύρωσης εισιτηρίων προκειμένου να επιβιβαστεί χωρίς εισιτήριο σε συρμό που εισερχόταν στον σταθμό και επιτέθηκε σε σταθμάρχη ο οποίος ήταν κοντά στις πύλες. Φύλακας ιδιωτικής εταιρίας με την οποία συνεργάζεται η ΣΤΑΣΥ ήταν παρών στο περιστατικό και προσέτρεξε προς υποστήριξη του σταθμάρχη. Άμεσα κλήθηκαν και κατέφθασαν αστυνομικοί του σώματος «Αριάδνη» της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα.

Ο σταθμάρχης μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, λόγω των τραυμάτων που έφερε στο πρόσωπο, αλλά και για προληπτικούς λόγους. Νοσηλεύτηκε επί 3 ημέρες και αφού υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έλαβε εξιτήριο.

Ο δράστης της επίθεσης, μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας η οποία ακολουθήθηκε, καταδικάστηκε αρχικά σε 29 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και η φθορά ξένης ιδιοκτησίας η οποία χρησιμοποιείται για κοινό όφελος.

Μάλιστα, η εταιρία υπέβαλε ξεχωριστή μήνυση για το αδίκημα της άσκησης βίας κατά υπαλλήλου της ο οποίος εκτελούσε τα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα ο δράστης να καταδικαστεί σε επιπρόσθετη φυλάκιση 18 μηνών και πάλι χωρίς αναστολή, και δίχως η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο δράστης φυλακίστηκε και εκτίει πλέον τις ποινές για τις οποίες καταδικάστηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωβουλή: Η Ελίζα Βόζενμπεργκ εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Πολύγυρος: Ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυνε ο δήμος από την παραλία των Καλυβών (εικόνες)

Ιταλία: Το ηφαίστειο της Αίτνας “ξύπνησε” ξανά - Κλειστό το αεροδρόμιο της Κατάνιας (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ