Κόσμος

23 Ιουλίου 2024 08:44 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουλίου 2024 15:52

Κάμαλα Χάρις: Οι χορηγίες - ρεκόρ και η “καλύτερη” του Μπάιντεν

Διάβασέ μου το...

Αίσθηση προκαλεί η χρηματοδότηση που, μέσα σε 24 ώρες, εξασφάλισε για την προεκλογική εκστρατεία της η Κάμαλα Χάρις, καθώς και η παρότρυνση του Τζο Μπάιντεν προς τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ.

Κάμαλα Χάρις: Οι χορηγίες - ρεκόρ και η “καλύτερη” του Μπάιντεν
-

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που προκάλεσε πολιτικό σεισμό ανακοινώνοντας την Κυριακή ότι τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα, παρότρυνε την Δευτέρα την παράταξή του, τους Δημοκρατικούς, να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου του, καθώς η Κάμαλα Χάρις μοιάζει επί του παρόντος να είναι η κυριότερη διεκδικήτρια του χρίσματος του κόμματος, ώστε να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Είναι η καλύτερη», τόνισε - με τη φωνή ακόμη βραχνή, εξαιτίας του κορονοϊού - ο κ. Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης που αναμεταδόθηκε απευθείας, λίγο πριν από την πρώτη προεκλογική ομιλία της Κάμαλα Χάρις, μετά την ανακοίνωση ης υποψηφιότητας της.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, ο οποίος ως την ανακοίνωση της Κυριακής αντιστεκόταν σθεναρά στις ολοένα πιο ευρείες πιέσεις που δεχόταν να εγκαταλείψει, συμπλήρωσε πως η απόφαση που πήρε ήταν η «σωστή».

Κάμαλα Χάρις

81 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες

Η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε 81 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας, μέσα σε 24 ώρες, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, έκανε γνωστό σήμερα η ομάδα της.

Το ποσό αυτό αφορά μόνο δωρεές που έγιναν από μικρούς δωρητές, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα εκστρατείας της αντιπροέδρου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων που πραγματοποιείται μέσα σε 24 ώρες από υποψήφιο σε όλη την αμερικανική ιστορία.

Η ομάδα αναφέρει ακόμη ότι το ποσό αυτό «αντιπροσωπεύει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από όλη την εκστρατεία, τη Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή και τις κοινές επιτροπές για τη συγκέντρωση κεφαλαίων».


Ειδήσεις σήμερα:

Online αγορές: Πρωταθλητές οι Έλληνες στα ψώνια μέσω διαδικτύου

Ολυμπιακοί Αγώνες - Εθνική Ελλάδας: Η 12αδα που επέλεξε ο Σπανούλης

Εορτολόγιο - 23 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ