Κόσμος

22 Ιουλίου 2024 21:05

Τουρκία: Ο νέος νόμος για την “σφαγή” σκύλων προκαλεί αντιδράσεις (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου, που έχει τεθεί προς έγκριση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά.

Τουρκία: Ο νέος νόμος για την “σφαγή” σκύλων προκαλεί αντιδράσεις (βίντεο)
-

Του Λευτέρη Πράσινου

Στην Τουρκία, θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει ένας νόμος, που φέρνει η κυβέρνηση Ερντογάν και οδηγεί σε "σφαγή" αδέσποτων σκύλων. 

Το σχέδιο νόμου, που έχει τεθεί προς έγκριση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, αφορά στη διαχείριση του μεγάλου πληθυσμού αδέσποτων σκύλων στην Τουρκία. Μεταξύ άλλων, υποχρεώνει τους δήμους να τους απομακρύνουν από τους δρόμους και να τους κρατούν σε καταφύγια ώσπου να υιοθετηθούν.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως, για όσα σκυλιά δεν υιοθετούνται, είναι επιθετικά ή έχουν μη θεραπεύσιμες ασθένειες, το νομοσχέδιο προβλέπει ευθανασία.

Όπως είναι αντιληπτό, πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις ξεσηκώθηκαν, ζητώντας την άμεση απόσυρσή του. Βρίσκονται, όμως, αντιμέτωποι με ομάδες που υποστηρίζουν ασφαλέστερους δρόμους, απαλλαγμένους από τα άγρια σκυλιά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ερντογάν, υπάρχουν κάπου 4 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά, που στην πλειοψηφία τους είναι μεν εξοικειωμένα με τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που συγκροτούν αγέλες και επιτίθενται σε κόσμο. Μάλιστα, έχουν υπάρξει και νεκροί, μεταξύ αυτών παιδιά.

Κατά του επίμαχου νομοσχεδίου για τα αδέσποτα τάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση και το φιλοκουρδικό κόμμα, που παίρνουν το μέρος των φιλοζωικών οργανώσεων, προτείνοντας ως λύση στο πρόβλημα, αντί της ευθανασίας, τη μαζική στείρωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Εθνική Οδός: Νεκρός σε σύγκρουση φορτηγών

Europa League - Παναθηναϊκός: Ο αντίπαλός του στον Γ' προκριματικό γύρο

Ουγγαρία: Κακοποίηση παιδιού σε κατασκήνωση (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ