Κοινωνία

21 Ιουλίου 2024 14:02

Ιωάννινα: “Στο φως” κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου

Διάβασέ μου το...

Τι εντόπισαν οι Αρχές μετά από έλεγχο στα οχήματά τους και πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Ιωάννινα: “Στο φως” κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου
-

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο παράτυπων μεταναστών από τη χώρα έφθασε, έπειτα από σχετική έρευνα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης μεταφοράς και εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε αλλοδαπός με συνοδηγό ομοεθνή του, να κινείται με κατεύθυνση προς Κακαβιά μέσω επαρχιακής οδού και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός του οχήματος οι 5 παράτυποι μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κυκλώματος, τα μέλη του οποίου, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, αναλάμβαναν έναντι αμοιβής να παραλαμβάνουν από την πόλη των Ιωαννίνων αλλοδαπούς διάφορων εθνικοτήτων, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παρουσία τους στη χώρα, και να τους μεταφέρουν κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ώστε από εκεί να περάσουν πεζή στην Αλβανία, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων τους, είχαν εφοδιαστεί με οχήματα, ενώ προκειμένου να αποφεύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, χρησιμοποιούσαν το επαρχιακό δίκτυο αντί του εθνικού.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άλλα δύο μέλη του κυκλώματος. Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, 320 ευρώ, 10 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και δύο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος – Πυροβολισμοί: Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας

Νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αυλώνος Αλβανίας Ιγνάτιος 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ