Οικονομία

12 Ιουλίου 2024 09:49 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2024 19:51

Πάρος - Καταγγελία: Εργοδότρια του τουρισμού απαίτησε να δουλεύει η ανήλικη κόρη υπαλλήλου, για να μένει στο κατάλυμα

Διάβασέ μου το...

Το περιστατικό ανέφερε η μητέρα στην ομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο αυτό. Πώς αιτιολόγησε την απαίτησή της η ιδιοκτήτρια. Ποιες οι ενέργειες από το Υπουργείο Εργασίας.

Πάρος - Καταγγελία: Εργοδότρια του τουρισμού απαίτησε να δουλεύει η ανήλικη κόρη υπαλλήλου, για να μένει στο κατάλυμα
-

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας και απόπειρας καταναγκασμού σε παιδική εργασία ήρθε στο φως την Πέμπτη 11.07, μετά από καταγγελία της παθούσας εργαζόμενης μητέρας, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Συγκεκριμένα, στην Πάρο μία ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης η οποία συμφώνησε για την πρόσληψη για σεζόν, μιας μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας με τον όρο της δωρεάν διαμονής της εργαζόμενης σε δωμάτιο της επιχείρησης, όταν εκείνη εμφανίστηκε μαζί με την ανήλικη κόρη της, φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία να αρνήθηκε να επιτρέψει την εγκατάσταση και του κοριτσιού στο δωμάτιο. Το εξωπραγματικό είναι μάλιστα ότι φέρεται να αιτιολόγησε την άρνησή της αναφέροντας ότι μόνο εργαζόμενοι μπορούν να μείνουν σε αυτούς τους χώρους, άρα αν η μικρή κόρη της υπαλλήλου ήθελε να μείνει, θα έπρεπε να δουλέψει και εκείνη!

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ενημερώθηκε σχετικά, από τον πρόεδρο της παραπάνω ομοσπονδίας. Η κ. Αχτσιόγλου στην ανάρτησή της κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή της ανήλικης εργασίας και της εργοδοτικής ασυδοσίας και για απαξίωση του ΣΕΠΕ:

Από την πλευρά της η αρμόδια Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως την Παρασκευή με δική της ανάρτηση ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας να διερευνήσει επειγόντως την αναφορά και δήλωσε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων παιδιών:

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη της πυροσβεστικής με διάσπαρτες εστίες

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται - Δεν θα αποκαλύψουμε τα όπλα μας

Μπάιντεν: Είμαι σε καλή φόρμα - Πρέπει να καθησυχαστούν οι φόβοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ