Κόσμος

11 Ιουλίου 2024 18:42

Τούρκος ψαράς ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση από Έλληνες

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο ψαράς που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση από ελληνικό σκάφος ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Τούρκος ψαράς ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση από Έλληνες
-

Για επίθεση εναντίον Τούρκου ψαρά που ψάρευε με το σκάφος του με την ονομασία ‘Κόκκινο Μήλο’ στην περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα κατηγορούν την Ελλάδα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο ίδιος  υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Γαλάζια Πατρίδα, σε διεθνή ύδατα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Όπως αναφέρουν, ο ψαράς Ilker Ozdemir ψάρευε στα ανοικτά των ακτών της Ίμβρου στο Τσανάκαλε, στην περιοχή των βράχων Ζουράφα. «Είμαστε στη 'Γαλάζια Πατρίδα', είμαστε σε διεθνή ύδατα. Ήρθαν, δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν, μας χτύπησαν. Είμαστε σε αυτή την κατάσταση που μας ρυμουλκούν και αυτοί διέφυγαν. Δυστυχώς, το σκάφος μας χτυπήθηκε, δεν μπορούμε να κινηθούμε», υποστήριξε ο ψαράς. Τα τουρκικά μέσα επικαλούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο Ilker Ozdemir πήγε από τους βράχους Ζουράφα για να ψαρέψει με το 12μετρο σκάφος του με την ονομασία «Κόκκινο Μήλο/Red Apple».

Ισχυρίζονται ότι ενώ βρισκόταν εκεί, ελληνικά στοιχεία χτύπησαν το σκάφος του Ozdemir με τις δικές τους βάρκες και το κατέστρεψαν. Ο Ozdemir και ο γιος του Efe Ozdemir, που ήταν μαζί του, κάλεσαν τη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 και ανέφεραν την κατάσταση. Κατόπιν αυτού, 3 σκάφη της Διοίκησης τουρικής Ακτοφυλακής στάλθηκαν στην περιοχή. Ο Ozdemir και ο γιος του προσπάθησαν να αποστραγγίσουν το νερό από το σκάφος, το οποίο είχε αρχίσει σταδιακά να παίρνει νερό λόγω της πρόσκρουσης. Οι ομάδες της τουρκικής Ακτοφυλακής που έφτασαν στην περιοχή παρείχαν πρώτες βοήθειες στον Ozdemir και τον γιο του, οι οποίοι όπως ισχυρίζονται, τραυματίστηκαν λόγω των σπασμένων παραθύρων του σκάφους. Στη συνέχεια, το σκάφος ρυμουλκήθηκε από 2 σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και απέπλευσε προς το λιμάνι Κάστρο της Ίμβρου. Στο βίντεο που κοινοποίησε σχετικά με το περιστατικό, ο ψαράς Ozdemir δήλωσε: «Το ελληνικό σκάφος χτύπησε το σκάφος μας με το ίδιο του το σκαρί. Δόξα τω Θεώ το σκάφος μας δεν παίρνει νερό σε αυτή την κατάσταση. Βρισκόμαστε 4 μίλια μακριά από τους βράχους Ζουράφα. Είμαστε στη 'Γαλάζια Πατρίδα', είμαστε σε διεθνή ύδατα. Ήρθαν, δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν και μας χτύπησαν. Είμαστε σε αυτή την κατάσταση που μας ρυμουλκούν και αυτοί διέφυγαν. Δυστυχώς, το σκάφος μας χτυπήθηκε, δεν μπορούμε να κινηθούμε». 

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία τοπογράφου - Ψυχικό: Προφυλακίστηκε ο 44χρονος

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Λέσβος – Φωτιά: Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ