Πολιτική

11 Ιουλίου 2024 19:51 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουλίου 2024 20:14

Κυπριακό: Κινητικότητα και επαφές στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Διάβασέ μου το...

H  προσωπική απεσταλμένη του  ΓΓ OHE  για το Κυπριακό  Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντήθηκε με τους ΥΠ.ΕΞ, Ελλάδας και Τουρκίας.

Κυπριακό: Κινητικότητα και επαφές στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
-

Μετά από καιρό διαφαίνεται ότι υπάρχει μια σοβαρή κινητικότητα στο Κυπριακό και ένας συνδυασμός γεγονότων, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας.

H  προσωπική απεσταλμένη του  ΓΓ OHE  για το Κυπριακό  Μαρία Άνχελα Ολγκίν, άδραξε την ευκαιρία και έκανε σήμερα ένα ταξίδι αστραπή από την Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει στο περιθώριο της Συνοδού του ΝΑΤΟ τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο και το πνεύμα της έκθεσης που έδωσε χθες στον ΓΓ του ΟΗΕ σήμερα από την Νέα Υόρκη.

Αυτές οι εξελίξεις σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Κυπριακό τέθηκε χθες στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και οι δυο άνδρες θα επισκεφθούν το νησί την επόμενη εβδομάδα με αφορμή την 50η επέτειο της εισβολής δημιουργούν ένα σκηνικό εξελίξεων.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ τον οποίο ο Μητσοτάκης θα δει αύριο το πρωί στην έδρα του Οργανισμού  δεν έχει σκοπό να δημοσιοποιήσει την έκθεση της Όλγκιν και αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες η τουρκική πλευρά αναμένει να εξετάσει το τι προτάσεις μεταφέρει η Όλγκιν και μετά θα αποφασίσει, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες προτίθεται στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να συγκαλέσει μια τριμερή συνάντηση με τους ηγέτες των κοινοτήτων με την σύμφωνη γνώμη Αθήνας και Άγκυρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία τοπογράφου - Ψυχικό: Προφυλακίστηκε ο 44χρονος

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Λέσβος – Φωτιά: Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ