Κόσμος

11 Ιουλίου 2024 16:27 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουλίου 2024 16:40

Πρόεδρος Βόρειας Μακεδονίας - Νέα πρόκληση: Κάνει λόγο για “μακεδονικό στρατό”.

Διάβασέ μου το...

Μπαράζ πλοκλήσεων από τη γείτονα χώρα. Εμπρηστικές δηλώσεις και από τον πρωθυπουργό ο οποίος επιμένει να μην την αποκαλεί με το συνταγματικό της όνομα.

Πρόεδρος Βόρειας Μακεδονίας - Νέα πρόκληση: Κάνει λόγο για “μακεδονικό στρατό”.
-

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησε η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκιορντάνα Σιλιάνοφσκα. Επισκέφθηκε μονάδα ειδικών δυνάμεων, στηο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Οχρίδα (βρίσκεται στα ορεινά σύνορα μεταξύ νοτιοδυτικής Βόρειας Μακεδονίας και ανατολικής Αλβανίας)

Ανέβασε φωτογραφίες από την επίσκεψή της στο Instagram, με το ακόλουθο κείμενο: «Ο υψηλός βαθμός εκπαίδευσης στο νερό καθώς και η ικανότητα στις πολεμικές τέχνες, που καταδεικνύεται σήμερα από τα μέλη του τάγματος ειδικών δυνάμεων, επιβεβαιώνει τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την απόδοση του “Μακεδονικού Στρατού” που πάντα εκπληρώνει επάξια τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις τα υψηλότερα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

Μάλιστα, στην ανάρτηση οι παραπάνω λέξεις "Μακεδονικού Στρατού" αποτελούν λινκ, που οδηγεί στην επίσημη ιστοσελίδα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας οι οποίες ονομάζονται συνταγματικά: "Στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας"

Άλλα στη μία πλατφόρμα, άλλα στην άλλη

Αντίθετα στην πλατφόρμα Χ, όπου συνεχίζει να συστήνεται ως "Πρόεδρος της Μακεδονίας", για την ίδια επίσκεψη αναφέρει: "Είμαι περήφανη για το Τάγμα Ειδικών Δυνάμεων του @ARM_mil_mk (σ.σ. tag με αποφυγή χρήσης οποιουδήποτε ονόματος) για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τις επιτυχώς υλοποιημένες ασκήσεις επίδειξης για την εκτέλεση θαλάσσιων επιχειρήσεων και πολεμικών τεχνών. Πάντα στο ύψος των καθηκόντων και σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα NATO".

Μίτσκοσκι: Οι “Μακεδόνες” ήταν… όμηροι του παρελθόντος

Παράλληλα, με δική του ανάρτηση στο Instagram ο πρωθυπουργός της χώρας Κρίστιαν Μιτσκόσκι προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις με αλυτρωτική διάθεση, σημειώνοντας: «Μακεδονία, σε αγαπάμε και να είσαι περήφανη. Γιατί πραγματικά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια την οποία δυστυχώς δεν είχαμε τα τελευταία 7 χρόνια, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον αλλά παντού στον κόσμο, γιατί εκπροσωπηθήκαμε από πολιτικούς οι οποίοι, ευτυχώς για τους πολίτες, ανήκουν πλέον στο παρελθόν».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λάρισα: Τραγικό τέλος για οδηγό

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Ψυχικό - Δολοφονία τοπογράφου: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο 44χρονος