Κοινωνία

11 Ιουλίου 2024 13:25

Δολοφονία Καραϊβάζ - Δίκη: Οι μάρτυρες, το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και το... ξεμάτιασμα

Διάβασέ μου το...

Όλες οι εξελίξεις από την πολύκροτη δίκη της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Ποιοι μάρτυρες κατέθεσαν, τι υποστήριξαν και γιατί χάθηκα πολύτιμο υλικό κάμερας.

Δολοφονία Καραϊβάζ - Δίκη: Οι μάρτυρες, το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και το... ξεμάτιασμα
-

Λίγο μετά τις 09.30 την Πέμπτη 11.07 ξεκίνησε η συνεδρίαση, με την οποία συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία διαπράχθηκε στις 9 Απριλίου του 2021. Η δικάσιμος ξεκίνησε με την κατάθεση του 14ου, από τους 36 μάρτυρες οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν. Παρούσα είναι και η σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ. Οι φερόμενοι ως εκτελεστές, δυο αδέρφια 41 και 49 ετών, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Από τις μαρτυρίες μέχρι στιγμής σήμερα, η πιο σημαντική ήταν αυτή του ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην οδό Πανόρμου στους Αμπελοκήπους, από το οποίο οι κατηγορούμενοι φέρονται να αγόρασαν τα δυο κινητά. Επειδή όμως ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει απόδειξη, πάνω στην οποία θα υπήρχε η ακριβής ώρα της συναλλαγής, χάθηκε πολύτιμο υλικό από τις κάμερες ασφάλειας του καταστήματος. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ιδιοκτήτης, προέκυψε ότι είχε επικοινωνία και με άλλα δυο πρόσωπα του οργανωμένου εγκλήματος, τα οποία διερευνάται αν είχαν σχέση με τους κατηγορούμενους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αντάλλασσε μηνύματα με τους κακοποιούς με αίτημα ο ένας από τους δύο να τον… ξεματιάσει. Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε αν γνωρίζει τους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ απάντησε αρνητικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λάρισα: Τραγικό τέλος για οδηγό

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Ζάκυνθος – Πτώση από μπαλκόνι: Ένας νεκρός τουρίστας κι ένας τραυματίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ