Πολιτική

10 Ιουλίου 2024 23:31 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουλίου 2024 00:11

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, τι συζήτησαν (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πόση ώρα κράτησε η συνάντηση των δύο ηγετών στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ποια θέματα συζητήθηκαν. Πότε είναι η επόμενη συνάντησή τους.

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, τι συζήτησαν (εικόνες)
-

Ολοκληρώθηκε στις 23:30 ώρα Ελλάδος η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση είχε ξεκινήσει στις 22:35 ώρα Ελλάδος και διήρκεσε συνολικά 55 λεπτά. Κατά πληροφορίες οι δύο ηγέτες βγήκαν μαζί από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι σύμμαχοι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και κατευθύνθηκαν προς την μικρή αίθουσα όπου θα λάμβανε χώρα η συνάντησή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Μητσοτάκης - Ερντογαν

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία με τις τουρκικές αρχές στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις. Ακόμη, συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

Μητσοτάκης - Ερντογαν

Συζήτησαν ακόμα για την επόμενη συνάντησή τους που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Μητσοτάκης - Ερντογαν

Ειδήσεις σήμερα:

Φυλακές Κορυδαλλού: Βίντεο - ντοκουμέντο από την φονική συμπλοκή

Βρετανία: Συνελήφθη ο δράστης που έδεσε και σκότωσε τη σύζυγο και τις κόρες του παρουσιαστή του BBC (βίντεο)

Ψυχικό - Δολοφονία τοπογράφου: Νέα βίντεο από τις κινήσεις του εκτελεστή (ντοκουμέντα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ