Πολιτική

09 Ιουλίου 2024 17:14

Ακρίβεια: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε κόντρα για την τιμή του καφέ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το βίντεο στο TikTok του Στέφανου Κασσελάκη και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στα όσα ειπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Ακρίβεια: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε κόντρα για την τιμή του καφέ (βίντεο)
-

Με ένα βίντεο στο Τik Τok ο Στέφανος Κασσελάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση για την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ όταν σερβίρεται στο κατάστημα στο συντελεστή 24%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να γυρίσει το νέο βιντεάκι σε μια καφετέρια και, αφού παραγγέλνει καφέ, κοιτάζει τον λογαριασμό για να διαπιστώσει πως αναγράφεται ΦΠΑ 24%.

«Ώπα! Τι γίνεται εδώ; ΦΠΑ 24%. Νόμιζα ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός. Κρίμα κι είχα πιστέψει τα πρωτοσέλιδα και λέω για μια φορά ο κ. Μητσοτάκης τηρεί τις δεσμεύσεις του», σημειώνει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στο βίντεο εμφανίζονται δημοσιεύματα με τίτλους «Μητσοτάκης: Χτύπημα στην ακρίβεια με μειωμένο ΦΠΑ σε καφέ και ταξί» ή «Μόνιμοι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε ταξί και καφέ».

Για να εμφανιστεί ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτείνει «νέους τίτλους»: «Ακρίβεια = Μητσοτάκης. Έμμεσοι φόροι = Μητσοτάκης».

@skasselakis

? πρωτότυπος ήχος - Stefanos Kasselakis

ΝΔ: Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον κ. Κασσελάκη


"Δεν μας εκπλήσσει πια η εμμονή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την διαστρέβλωση της αλήθειας και τη μαύρη προπαγάνδα. Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων.

Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ. Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε επίσης τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών.

Αντιθέτως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας"

Η Νέα Δημοκρατία διά του κ. Ρωμανού, εκτόξευσε γραφικές κατηγορίες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για «διαστρέβλωση της αλήθειας» και «μαύρη προπαγάνδα», επειδή απλώς ανέδειξε το προφανές και αυταπόδεικτο: η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, έναντι 13% ως τώρα.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, διανέμοντας ένα ηχητικό απόσπασμα από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε τα εξής "Ο κ. Ρωμανός καλά θα κάνει να φτιάξει έναν κρύο καφέ και να ακούσει στο ηχητικό που ακολουθεί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές εβδομάδες να λέει από ραδιοφώνου (Παραπολιτικά FM) ότι «θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη» την άνοδο της τιμής του καφέ διεθνώς και ότι «θα πράξει τα δέοντα για το ζήτημα». Να υπόσχεται, δηλαδή, ψευδώς, ότι θα διατηρήσει τον ΦΠΑ στο 13%. Επιστρέφουμε λοιπόν τα περί ψεύδους στη ΝΔ, και σημειώνουμε: το ψέμα είναι το βασικό εργαλείο όσων νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τους πολίτες επ’ άπειρον και χωρίς αντίλογο".

.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο – τροχαίο: Ηλικιωμένος “έσβησε” στην άσφαλτο

Δολοφονική επίθεση... παραγράφηκε, παρά τα αποτυπώματα και στοιχεία για φερόμενο ως δράστη!

Φωτιά στην Πάτρα: Διάσπαρτες εστίες σε γειτονιές - Εκκενώθηκαν νοσοκομείο και ιδρύματα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ