Καιρός

08 Ιουλίου 2024 07:08 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2024 07:50

Καιρός: Βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται νεφώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο ψηλά θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο τους 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη ο υδράργυρος θα δείξει έως τους 30 με 32 βαθμούς και στο ανατολικό Αιγαίο και στη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια και στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί από το απόγευμα, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά από 21 έως 38 - 40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Τρίτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία υθα φτάσει στους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:  

Εορτολόγιο - 8 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εκλογές στη Γαλλία: Η νίκη της Αριστεράς και τα σενάρια διακυβέρνησης

Ουκρανία: Οικογένεια που επέστρεφε από την εξοχή σκοτώθηκε από νάρκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ