Αθλητικά

07 Ιουλίου 2024 07:52 Τελευταία ενημέρωση : 07 Ιουλίου 2024 10:24

Copa America: Η Ουρουγουάη “άφησε” την Βραζιλία εκτός ημιτελικών (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Οι Ουρουγουανοί λύγισαν την Σελεσάο στα πέναλτι και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης που προβάλλεται απευθείας από το ANT1+ και τον ΑΝΤ1.

Copa America: Η Ουρουγουάη “άφησε”  την Βραζιλία εκτός ημιτελικών (βίντεο)
-

Του Γιώργου Ανανίδα

Στους τελευταίους «4» της διοργάνωσης θα βρεθούν αντιμέτωποι «σελέστε» και «καφετέρος», με τους πρώτους να αποκλείουν τη Βραζιλία στα πέναλτι με 4-2 και τους δεύτερους να επικρατούν με 5-0 του Παναμά.

Δύο εκ των φαβορί του Copa America 2024 συναντήθηκαν στο «Allegiant Stadium», όπου δεν βγήκε νικητής έπειτα από 90 λεπτά δράσης και όλα κρίθηκαν στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Από το ξεκίνημα, η ένταση ήταν εμφανής και τα μαρκαρίσματα σκληρά, ενώ υπήρχαν και μικροί διαπληκτισμοί. Με πιο δυνατό εξ αυτών τη σύγκρουση μεταξύ των δύο συμπαικτών στη Μπαρτσελόνα, Ραφίνια και Ρόναλντ Αραούχο.

Έντρικ και Νούνιες είχαν έκαστος την ευκαιρία του για να ανοίξουν το σκορ, λίγο μετά το πέρας του πρώτου μισάωρου, αλλά αμφότεροι αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις. Μέχρι εκείνο το σημείο, τα φάουλ ήταν περισσότερα από τις τελικές προσπάθειες.


Το δεύτερο μέρος δεν ήταν πολύ διαφορετικό, καθώς οι μεγάλες ευκαιρίες ξανά απουσίαζαν, παρά την ποιότητα των δύο ομάδων.

Ο Έντρικ δεν κατάφερνε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του και στην αντίπερα όχθη, ο Ντάργουν Νούνιες δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Ο Βαλβέρδε απείλησε ουσιαστικά στο 63’, όμως το δυνατό του σουτ σταμάτησε στον Άλισον.

Περίπου 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’, η «σελέστε» έμεινε με 10, καθώς ο Νάντες δέχθηκε κόκκινη για μαρκάρισμα στον Ροντρίγκο με τις τάπες.

Ακόμα και έτσι, η «σελεσάο» δεν μπόρεσε να βρει τέρμα. Στα πέναλτι, Μιλιτάο και Ντάγκλας Λουίς αστόχησαν, με τον πρώτο να ηττάται από τον Ροσέτ και τον δεύτερο από το δοκάρι. Η Ουρουγουάη αστόχησε σε μόνο ένα και έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά, για να αντιμετωπίσει την Κολομβία.

Επόμενο ραντεβού στον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ για την αρχαιότερη διοργάνωση εθνών, τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/7) για τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ Αργεντινής και Καναδά.

  • Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, μπορούν να παρακολουθούν live και on demand, από οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή τους αγώνες μέσα από το ειδικό θεματικό κανάλι «COPA AMERICA» του ΑΝΤ1+, αλλά και τα highlights όλων των αναμετρήσεων μέσα από το antenna.gr.

Όλοι οι αγώνες του Copa America, μέχρι και τον τελικό στις 13 Ιουλίου, μεταδίδονται ζωντανά από το ΑΝΤ1+ και τον ΑΝΤ1.

Οι 24 αγώνες της πρώτης φάσης του Copa America θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΑΝΤ1+, ενώ ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει απευθείας τα 9 από τα 24 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων όλα τα παιχνίδια της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημοσθένης Γεωργακόπουλος, Μανώλης Μανής και Γιώργος Ανανίδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Μελτέμι και άνοδος θερμοκρασίας

Εκλογές στην Γαλλία: Οι φόβοι, οι συμμαχίες και η ισχυρή αστυνομική παρουσία

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ