Κόσμος

06 Ιουλίου 2024 19:03

Ιράν: Συγχαρητήρια Πούτιν στον Πεζεσκιάν

Διάβασέ μου το...

Ο Πούτιν συγχαίρει τον νέο πρόεδρο και ελπίζει σε σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών

Ιράν: Συγχαρητήρια Πούτιν στον Πεζεσκιάν
-

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε τα «ειλικρινή του συγχαρητήρια» στον νέο Ιρανό Πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, ο οποίος κέρδισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το Σάββατο.

«Οι σχέσεις Ρωσίας-Ιράν είναι φιλικές», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα που απευθυνόταν στον κ. Πεζεσκιάν.

Χώρες-σύμμαχοι στις οποίες έχει επιβληθεί αυστηρές κυρώσεις από τη Δύση, η Ρωσία και το Ιράν «συντονίζουν τις προσπάθειές τους αποτελεσματικά για να επιλύσουν τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα», υποστήριξε το Κρεμλίνο.

«Ελπίζω ότι η θητεία σας θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της εποικοδομητικής διμερούς συνεργασίας προς όλες τις κατευθύνσεις για το καλό των λαών μας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ευχόμενος στον Μασούντ Πεζεσκιάν «επιτυχία, υγεία και ευημερία».

Ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν, ένας 69χρονος βουλευτής που υποστηρίζει το άνοιγμα του Ιράν στη Δύση, κέρδισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το Σάββατο, μπροστά από τον υπερσυντηρητικό Σαΐντ Τζαλιλί.

Οι προεδρικές εκλογές οργανώθηκαν βιαστικά μετά τον θάνατο του υπερσυντηρητικού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι σε ατύχημα με ελικόπτερο τον Μάιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία: Νεκρό βρέφος που εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Ανακύκλωση υφασμάτων: Νέα χημική μέθοδος φέρνει “επανάσταση” (εικόνες)

Απάτη: “Βοηθός λογιστή” άρπαξε μεγάλο ποσό από γιατρό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ