Καιρός

07 Ιουλίου 2024 07:11

Καιρός - Κυριακή: Μελτέμι και άνοδος θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Την ανιούσα παίρνει και πάλι ο υδράργυρος. Πόση θα είναι η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας, αναμένεται την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, προβλέπεται για την Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Γαλλία: Οι φόβοι, οι συμμαχίες και η ισχυρή αστυνομική παρουσία

Copa America: Η Ουρουγουάη “άφησε” την Βραζιλία εκτός ημιτελικών (βίντεο)

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ