Κοινωνία

06 Ιουλίου 2024 15:23 Τελευταία ενημέρωση : 06 Ιουλίου 2024 20:03

Μεταναστευτικό - Χίος: Διακινητές πυροβόλησαν λιμενικούς (βίντεο ντοκουμέντο)

Διάβασέ μου το...

Το επεισόδιο με πυροβολισμούς κατά στελεχών του Λιμενικού Σώματος και οι εικόνες από την προσέγγιση του σκάφους από το περιπολικό της ακτοφυλακής, με αυξημένη ταχύτητας και ελιγμούς, που προκαλούν αντιδράσεις.

Μεταναστευτικό - Χίος: Διακινητές πυροβόλησαν λιμενικούς (βίντεο ντοκουμέντο)
-

Βίντεο με σκηνές από το επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και σκάφους μεταφοράς παράτυπων διακινητών, στην διάρκεια του οποίου υπήρξαν πυροβολισμοί, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας αίσθηση.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ο χειριστής του ταχυπλόου έβαλε με πυροβόλο όπλο εναντίον του σκάφους του Λιμενικού, πραγματοποιώντας παράλληλα εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς.

Στο σημείο έσπευσε προς συνδρομή και δεύτερο περιπολικό σκάφος. Κατά την διάρκεια του περιστατικού ερρίφθησαν βολές σε ασφαλή τομέα του ταχυπλόου από το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το ταχύπλοο με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Πάντως, σε σκηνές από δύο βίντεο, που τράβηξαν άτομα που επέβαιναν στο σκάφος των παράτυπων μεταναστών και παρουσιάζει το efsyn.gr, απαθανατίζεται η προσπάθεια στελεχών του Λιμενικού να σταματήσουν την είσοδο του σκάφους στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στο πρώτο βίντεο, ένας από τους λιμενικούς κρατά όπλο, το οποίο επιδεικνύει και στο σημείο αυτό Ακούγονται φωνές έντρομων ανθρώπων από το ταχύπλοο.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται το περιπολικό να προσεγγίζει με ταχύτητα το άλλο σκάφος. Μάλιστα, τα δύο σκάφη πλησιάζουν τόσο, που ένας από τους παράτυπους μετανάστες απλώνει το χέρι του για να απωθήσει το περιπολικό σκάφος. Σε αυτό το βίντεο, όπλο κρατάει ο διακινητής, ο οποίος έχει καταγραφεί να πυροβολεί προς τη μεριά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.