Κοινωνία

24 Ιουνίου 2024 16:02

Θεσσαλονίκη – Κιλκίς: Έκλεβαν μεταλλικούς κάδους και τους μεταποιούσαν

Διάβασέ μου το...

Στη σύλληψη τριών αντρών προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. Πως έκλεβαν τους μεγάλους κάδους χρησιμοποιώντας φορτηγό για να τους μεταφέρουν.

Θεσσαλονίκη – Κιλκίς: Έκλεβαν μεταλλικούς κάδους και τους μεταποιούσαν
-

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κλοπές μεγάλων δημοτικών μεταλλικών κάδων, που έγιναν σε διάφορες περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 άνδρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Το βράδυ της 22 προς 23 Ιουνίου 2024, εντοπίστηκαν οι 2 από τους προαναφερόμενους άνδρες να χρησιμοποιούν φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του τρίτου άνδρα και να μεταφέρουν σε χώρο που διατηρούσε ο τρίτος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έναν μεγάλο δημοτικό μεταλλικό κάδο, που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από περιοχή του Κιλκίς.

Με τον ίδιο τρόπο, την 15η Ιουνίου 2024, αφαίρεσαν 3 μεγάλους δημοτικούς μεταλλικούς κάδους, από περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω κλεμμένοι κάδοι βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε έρευνα που έγινε στον προαναφερόμενο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 7 μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι, για τους οποίους ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μεταλλικοι καδοι - κλοπή

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες, δρώντας στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας, αφαιρούσαν δημοτικούς κάδους και τους μεταποιούσαν, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι 2 προαναφερόμενοι άνδρες το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2021 έως 16 Ιανουαρίου 2022, αφαίρεσαν άλλους 7 μεγάλους μεταλλικούς κάδους, από διάφορες περιοχές του Κιλκίς.

Το παραπάνω φορτηγό όχημα κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.140 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία: Γνωστός δικηγόρος φέρεται να ξυλοκόπησε την ασκούμενη και σύντροφό του

Τροχαίο: 20χρονος σκοτώθηκε μετά από γλέντι

Κλιματική αλλαγή: Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ