Πολιτική

20 Ιουνίου 2024 14:47 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουνίου 2024 16:02

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τους φόρους που επέβαλε

Διάβασέ μου το...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στις πυρκαγιές που χθες ήταν 62 και από το πρωί 15, στις προτεινόμενες διατάξεις κατά της ενδοικογενειακής βίας που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και στην ηλεκτροκίνηση.

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τους φόρους που επέβαλε
-


Η μονιμοποίηση των προσωρινά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ καφέ (delivery – take away) και ταξί και «η επιστροφή στην κοινωνία του μερίσματος ανάπτυξης», όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, αλλά και η προσωρινή συνεισφορά αλληλεγγύης 33% από τις εταιρίες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023,ε, ήταν στα θέματα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη.

«Κάποιοι νομίζουν ότι οι πολίτες προσγειώθηκαν σε αυτή τη χώρα το 2023 ή το 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε ή αύξησε 30 φορολογικούς συντελεστές που δεν είχε κάνει καμία άλλη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για εκείνα τα χρόνια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση για τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% σε καφέ και ταξί.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση

«Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, επιβάλλεται Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης 33% στις εταιρίες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023, σε συνέχεια αυτής που επιβλήθηκε για το έτος 2022.

Η Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης θα υπολογιστεί με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη του φορολογικού έτους 2023, δηλαδή 33% επί των φορολογητέων κερδών του έτους. Σε αυτά αν προσθέσει κανείς και 22% φόρο εισοδήματος και την προκαταβολή φόρου, το ποσό ξεπερνά το 50% των φορολογητέων κερδών.

Λεφτά - ευρώ (χαρτονομίσματα, κέρματα κτλ)

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους κατά τον μήνα Δεκέμβριο, που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν ωφελούνται από την νέα αύξηση των συντάξεων η οποία ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2025 καθώς και για την ενίσχυση των πιστώσεων του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Επιπλέον, μονιμοποιούνται οι προσωρινά μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα ταξί και την παράδοση καφέ (takeaway & delivery δηλαδή). Υπενθυμίζεται ότι από 1/1/2024 μονιμοποιήθηκαν οι μειώσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά αγαθών όπως στις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία, με ετήσιο κόστος 305 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την σταθερή οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Μια πολιτική που στοχεύει στην μείωση των φόρων, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, την αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας αλλά και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων, όπως έχουμε δεσμευθεί. Πάνω απ’ όλα όμως μακριά από μαξιμαλιστικές λογικές, με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και χωρίς να εκτροχιάζεται η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί: «Επιστρέφουμε στην κοινωνία το μέρισμα της ανάπτυξης». Δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε την Ελληνική κοινωνία και να προσπαθούμε να φτάσουμε τους στόχους μας, ώστε να συγκλίνουμε με την Ευρώπη σε επίπεδο αποδοχών, διαθέσιμου εισοδήματος, τιμών, μειώνοντας παράλληλα το δημόσιο χρέος.

Φωτιά στην Βάρης - Κορωπίου

Από χθες τα ξημερώματα πυροσβέστες εθελοντές και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παλεύουν με δεκάδες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Από χθες το μεσημέρι και μετά σχεδόν κάθε 10 λεπτά είχαμε και μια νέα έναρξη πυρκαγιάς.

Σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι στιγμής έχει λάβει κλήσεις για 15 πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια. Έχουμε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω ξηρασίας, υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως σφοδρών ανέμων με ριπές που φτάνουν τα 8 ακόμα και τα 9 μποφόρ και η εικόνα παραμένει η ίδια και για σήμερα και αύριο. Γι’ αυτό το λόγο συστήνουμε αυξημένη προσοχή σε όλους.

Συνολικά εκδηλώθηκαν 62 Αγροτοδασικές πυρκαγιές και όλες αντιμετωπίστηκαν τη χθεσινή ημέρα. Αρκετές από αυτές τις πυρκαγιές πήραν επικίνδυνες διαστάσεις όπως στο Κορωπί Αττικής και στην Ερμιόνη Αργολίδας αλλά και σε άλλες περιοχές όπου χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Βάρης- Κορωπίου, έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές καθώς, όλα τα στοιχεία συντείνουν στον εμπρησμό. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας καθημερινά είναι σε εγρήγορση. Στην καθημερινή μάχη των πυροσβεστών μας είναι δίπλα τους δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΓΕΕΘΑ.

Απέναντι στην κλιματική κρίση και λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας έχουμε αυξήσει κατά πολύ τα μέσα πυρόσβεσης και τα μέσα για τον έγκαιρο εντοπισμό και την πρόληψη. Σε κάθε έναρξη πυρκαγιάς επιχειρούν υποχρεωτικά, μαζί με τους πυροσβέστες, ο κατά τόπους δασάρχης και η δασική υπηρεσία, ενημερώνονται από το σύστημα engage άμεσα οι Δήμοι και συμμετέχουν με χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες.

Φωτια στη Μορια

Έχουν γίνει προσλήψεις άλλων 700 δασοπυροσβεστών και αυξήθηκαν οι μονάδες των «δασοκομάντος» από 6 σε 16. Με το πρόγραμμα Antinero 3 δημιουργούνται ζώνες πυροπροστασίας στα πιο ευαίσθητα δάση μας και καθαρίζονται μονοπάτια και δρόμοι μέσα στο δάσος. Επιπλέον, 25 υπερσύγχρονα drones χρησιμοποιώντας ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, λέιζερ, τεχνητή νοημοσύνη και pin point της περιοχής, επιτηρούν ορεινούς όγκους της Αττικής με στόχο την πρόληψη αλλά και τον εντοπισμό εμπρηστών.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, ακόμη και μια σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή. Πλέον οι πυρκαγιές λαμβάνουν σε ελάχιστο χρόνο επικίνδυνες διαστάσεις ειδικά τις ημέρες με υψηλό δείκτη κινδύνου. Γι΄ αυτό το λόγο τονίζουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας που μπορεί να οδηγήσει σε εστίες φωτιάς.

Επισημαίνουμε ότι έχει αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ποινών για τους εμπρηστές καθώς, ο εμπρησμός που οδηγεί σε απώλεια ζωής τιμωρείται με ισόβια και ο εμπρησμός δάσους, αν οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή είναι πλέον κακούργημα και η ποινή φτάνει τα 20 χρόνια κάθειρξης και €200.000 χρηματική ποινή.

Όποιος επιχειρεί να διακινδυνεύσει τη ζωή των συμπολιτών μας, τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης παρουσίασε μια σειρά από πρόσθετες προτεινόμενες διατάξεις για την ποινική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

1) η επιβολή προσωρινής κράτησης στα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας, είναι πλέον ο κανόνας εκτός αν κριθεί απολύτως αιτιολογημένα πως ο κατ’ οίκον περιορισμός, το βραχιολάκι δηλαδή, ή οι περιοριστικοί όροι αρκούν για την αποτροπή του δράστη από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

Προτείνεται:

  •  η άμεση περάτωση της ανάκρισης και απευθείας παραπομπή στο ακροατήριο των κακουργημάτων ενδοοικογενειακής βίας χωρίς την ενδιάμεση διαδικασία των δικαστικών βουλευμάτων.
  • Η πραγματική έκτιση στη φυλακή των ποινών για εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας χωρίς δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής τους, με κανένα τρόπο.
  • Πρόβλεψη δυνατότητας προσωρινής κράτησης μέχρι 6 μήνες για σοβαρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας.
  • Πρόβλεψη έκδοσης εισαγγελικής διάταξης επιβολής περιοριστικών όρων ακόμα και πριν την άσκηση της ποινικής δίωξης, με δυνατότητα του θύματος να προτείνει συγκεκριμένους όρους που θεωρεί κατάλληλους.
  •  Η υποτροπή του δράστη καθιερώνεται ως επιβαρυντική περίσταση ενδοοικογενειακής βίας που οδηγεί στο μέγιστο ύψος της ποινής.
  • Δεν χωρεί ποινική διαμεσολάβηση στα ιδιαιτέρως σοβαρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας, ακόμα και αν το θύμα συναινεί στη διαμεσολάβηση. Σε κάθε περίπτωση, θεσπίζεται δυνατότητα του εισαγγελέα να μη δεχθεί συμφωνία των μερών για διαμεσολάβηση ή να την ανακαλέσει, όταν συντρέχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να μειώσουν την ικανότητα του θύματος για συνειδητή επιλογή.
  • Στην περίπτωση που έχει παρέλθει το αυτόφωρο, θεσπίζεται διαδικασία αναζήτησης, δέσμευσης και «προστατευτικής φύλαξης» του δράστη λίαν προσφάτου περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, διάρκειας έως 48 ώρες,
  • Πρόβλεψη λειτουργίας πλατφόρμας καταγγελιών εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας ακόμα και από τρίτους.
  • Δημιουργία αρχείου/ιστορικού αναφορών ενδοοικογενειακής βίας από τις αστυνομικές αρχές, το οποίο επισυνάπτεται ως συνοδευτικό έγγραφο της δικογραφίας.
  • Ενίσχυση των τρόπων γνωστοποίησης των δικαιωμάτων και παροχής της νομικής βοήθειας στο θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
Βια - κακοποίηση - ενδοοικογενειακή βια

Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2024 έχουμε περίπου 5.500 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, ενώ μόνο χθες, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έγιναν 73 συλλήψεις. Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button και έχουμε μεταφορά σε δομές και safe houses πολλών γυναικών και των παιδιών τους.

Με όλα τα προτεινόμενα νέα μέτρα και τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον που να προτρέπει τα θύματα να μιλήσουν και να σπάσουν τον κύκλο της βίας.

Ανακοινώθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανακήρυξη των Ενδιάμεσων Φορέων Χρηματοδότησης του νέου Ταμείου Συμμετοχών EquiFund II.

Το EquiFund II ως Ταμείο Συμμετοχών, αποτελεί το πρώτο θεματικό χρηματοδοτικό εργαλείο επιχειρηματικών συμμετοχών το οποίο εστιάζει στους τομείς των Βιοεπιστημών, της Υγείας, και της Βιωσιμότητας. Υποστηρίζει καινοτόμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εν λόγω τομείς προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου, και να καταστούν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας πλήρως το αναπτυξιακό τους δυναμικό.

Το νέο Ταμείο χρηματοδοτείται από πόρους ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχονται από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» κι από εθνικούς πόρους.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την απασχόληση, με στόχο όχι μόνο την κάλυψη του επενδυτικού κενού που προκάλεσε η οικονομική κρίση αλλά και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, και την κινητοποίηση κεφαλαίων, που θα αναδείξουν διεθνώς τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει θέσει, ως προτεραιότητα, την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η οποία συνιστά βασικό πυλώνα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου:

1ον. Επιταχύνθηκαν οι πληρωμές του Προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Από τον Νοέμβριο του 2023 έως σήμερα έχουν καταβληθεί επιδοτήσεις ύψους περίπου 28 εκατ. ευρώ σε 8.250 δικαιούχους και συνεχίζονται.

2ον. Ξεκίνησε, με μεγάλο ενδιαφέρον, η υλοποίηση του Προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Το νέο Πρόγραμμα, μάλιστα, περιλαμβάνει αυξημένη επιδότηση για τα φυσικά πρόσωπα, που φτάνει πλέον έως τις 11.000 ευρώ, μαζί με την επιπλέον ενίσχυση για την απόσυρση οχήματος.

Επιπλέον, έχουν απλοποιηθεί οι διαδικασίες, μειώνοντας αισθητά τον χρόνο καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους.

3ον. Υλοποιείται, με καλύτερους ρυθμούς, το Πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», σε συνεργασία με φορείς του ιδιωτικού τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

4ον. Επιδιώκουμε την υλοποίηση του Προγράμματος «Πράσινα Ταξί».

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επαρκεί για την αντικατάσταση 1.770 παλαιών και ρυπογόνων ταξί με αμιγώς ηλεκτρικά, με υποχρεωτική προϋπόθεση την απόσυρση του παλαιού οχήματος.

Το ύψος της επιδότησης είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς φτάνει έως το 40% – της προ ΦΠΑ – αξίας του ταξί, με τη μέγιστη συνολική ενίσχυση να ανέρχεται στις 22.500 ευρώ.

Υπάρχει πρόοδος, αλλά απέχουμε πολύ – ακόμη – από την επίτευξη του στόχου. Γι’ αυτό το λόγο παρουσιάστηκε το ZAP Taxi Club, η νέα ολοκληρωμένη πρόταση ηλεκτροκίνησης για ταξί στην Αττική. Η νέα εταιρεία που δημιουργείται αναπτύσσει ένα νέο δίκτυο ταχείας φόρτισης στην Αττική, αποκλειστικής χρήσης για αυτά τα ηλεκτρικά ταξί.

Τα νέα ηλεκτρικά ταξί μπορούν να τα αποκτήσουν οι ιδιοκτήτες παλαιών συμβατικών οχημάτων ταξί με χρηματοδότηση, έχοντας πλήρη κάλυψη συντήρησης οχήματος, ασφάλισης και απαιτούμενης ενέργειας, σε συνδυασμό με τη σχετική κρατική επιδότηση για την αγορά.

Οι ιδιοκτήτες μέσω της απόκτησης ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος, επωφελούνται από τα μηδενικά κόστη συντήρησης, την εξοικονόμηση τουλάχιστον 30% στο συνολικό κόστος λειτουργίας του ταξί τους, την άμεση πρόσβαση στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της εταιρείας, και τα υψηλότερα έσοδα λόγω προτεραιότητας διάθεσης των ηλεκτρικών οχημάτων στους επιβάτες.

Ξεκίνησε την Δευτέρα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2024-25, σε 37 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Δικαίωμα υποβολής αίτησης είναι οι κάτοχοι, τουλάχιστον, Απολυτηρίου Γυμνασίου, ηλικίας 15-29 ετών. Η αμοιβή των μαθητευομένων ανέρχεται σε 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα) και διαρκεί 2 έτη.

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυϊκό σύστημα στη χώρα μας που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Αύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος αάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση πολιτικού συντάκτη σχετικά με τις απειλές της Χεζμπολάχ. Σχετικά με τις ευρωεκλογές και τον κύριο Μεϊμαράκη, ο κ. Μαρινάκης απάντησε σε ερώτηση περί αποδυνάμωσης της ΝΔ, ότι είναι μηδενιστική λογική.

Για την εισφορά αλληλεγγύης από τα κέρδη των δυιλιστηρίων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη για δεύτερη φορά προχωρά σε πράξεις καθώς αποκρυσταλλώθηκαν κέρδη 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, αν και μειωμένα από πέρυσι. Είναι έμμεσος τρόπος κατάργησης της άδικης προσωπικής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αυτοί που ρωτάνε γιατί τώρα η φορολόγηση των εταρειών δυιλιστηρίων, δίνουν επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν εξαγοράζει ψήφους αφού η γίνεται μετά τις ευρωεκλογές. Τα λεφτά πάνε στη μονιμοποίηση δύο προσωρινά μειωμένων ΦΠΑ, στο 13% σε καφέ και ταξί. Η ιστορία έχει γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4 χρόνια αύξησε 29 φορολογικούς συντελεστές που αυξήθηκαν ή επιβλήθηκαν και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την εξαπάτηση»

Πήραμε αυτοδυναμία, εκλογές θα έχουμε σε τρία χρόνια και δεν θα γίνει η παραμική έκπτωση βασιζόμενοι στις αξίες του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαζί ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κασσελάκη στο γενικό Λογιστήριο του κράτους, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι « στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι εάν γίνει δημόσια συζήτηση θα είναι θέαμα δυσάρεστο για όσους πορεύονται με τη λογική της εξαπάτησης των πολιτών.Ενα κόμμα που κάνει προτάσεις στο πόδι και με τα δικά της μαθηματικά δεν δίνει αξία σε συζήτηση αφού αφορά μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητ,α μόνο έβαλε ή αύξησε φόρους Εμείς για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα πάρουμε πίσω τη μεταρρύθμιση. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η χώρα χρειάζεται φορολογική δικαιοσύνη και η μεταρρύθμιση αφορά κυρίως το σύνολο της κοινωνίας με συνεχείς ανακοινώσεις αποκλιμάκωσης φόρων όπως περιγράφονται στο πρόγραμμά μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ας μη μιλάει λοιπόν ο κ. Μαρινάκης για κοστολόγηση, όταν το μόνο που τον απασχολεί είναι το πολιτικό κόστος

«Το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη είναι αδιανόητο. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, τολμάει να ζητά τον λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Μαρινάκης εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που ευνόησε εδώ και δύο χρόνια αυτή την κατάσταση. Και αφού συνετρίβη στην κάλπη των ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τρέχει να υιοθετήσει το καταφανώς εύλογο μέτρο της φορολόγησης των υπερκερδών, επιχειρώντας μάλιστα να το εμφανίσει και ως πράξη… υπευθυνότητας.

Ας μη μιλάει λοιπόν ο κ. Μαρινάκης για κοστολόγηση, όταν το μόνο που τον απασχολεί είναι το πολιτικό κόστος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει εδώ και καιρό την πρόσκληση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρεθούν μαζί για την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Γιάννενα: Νεκρός 18χρονος συνοδηγός αυτοκινήτου (βίντεο)

Ακρίβεια - Θεοδωρικάκος: Παράταση μέτρων για τις τιμές και αλλαγές στους ελέγχους

Δημογλίδου: Ο Λύτρας πήγε την γυναίκα του στο νοσοκομείο μαζί με το παιδί τους (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ