Πολιτική

20 Ιουνίου 2024 14:20

Γεραπετρίτης: Καθήκον της Ευρώπης η φιλοξενία τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο Reuters για τον πόλεμο στη Γάζα, την Ερυθρά Θάλασσα και την ανάγκη για κατάπαυση τους πυρός.

Γεραπετρίτης: Καθήκον της Ευρώπης η φιλοξενία τραυματισμένων παιδιών της Γάζας
-

Η Ευρώπη έχει καθήκον να φιλοξενήσει τραυματισμένα παιδιά από τον πόλεμο στη Γάζα για όσο καιρό διαρκέσει η σύγκρουση, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας χθες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την τραγωδία πολύ ξεκάθαρα» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε πως η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε μια τέτοια προοπτική κυρίως για τα παιδιά που είναι αντιμέτωπα με πείνα κι άλλου είδους κινδύνους.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη πως η πρωτοβουλία αυτή δεν συνδέεται με την τακτική μετανάστευση. «Αυτή είναι μια προφανής έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν μιλάμε εδώ για οικονομικούς μετανάστες ή άλλου τύπου παράτυπης μετανάστευσης» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας τον τρομερό ψυχολογικό αντίκτυπο του πολέμου στα παιδιά.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε επίσης πως μίλησε προ ημερών με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμεντ Μούσταφα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης ειρήνευσης και εκπόνησης σχεδίου ανοικοδόμησης της Γάζας. «Δεν πρέπει να περιμένουμε να σταματήσει ο πόλεμος ώστε να αρχίσουμε να συζητάμε γι' αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η προστασία των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες που θα έχει η Ελλάδα κατά τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-2026.

Ερωτώμενος δε σχετικά με την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «Είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι μαζί με την εκεχειρία που ευελπιστούμε να πετύχουμε στο πολύ άμεσο μέλλον, η κατάσταση επίσης στην Ερυθρά Θάλασσα θα βελτιωθεί σημαντικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Γιάννενα: Νεκρός 18χρονος συνοδηγός αυτοκινήτου (βίντεο)

Πάτρα: 15χρονος “έστειλε” στο νοσοκομείο συνομήλικό του

Δημογλίδου: Ο Λύτρας πήγε την γυναίκα του στο νοσοκομείο μαζί με το παιδί τους (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ