Πολιτική

19 Ιουνίου 2024 14:49

ΣΥΡΙΖΑ - Γιώργος Τσίπρας: Αιχμές για “απόλυση από τον Κασσελάκη”

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει ο Γιώργος Τσίπρας για την "σύμπτωση" της λύσης της "σύμβασης εργασίας" του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντά η Κουμουδνούρου.

ΣΥΡΙΖΑ - Γιώργος Τσίπρας: Αιχμές για “απόλυση από τον Κασσελάκη”
-

Ο Γιώργος Τσίπρας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως λύθηκε η σύμβαση εργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τις εξελίξεις 

Ο Γιώργος Τσίπρας, με δήλωση του, ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε, λίγα λεπτά μετά από συνέντευξη που παραχώρησε, για τη λύση της σύμβασης εργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας τη στο περιεχόμενο όσων υποστήριξε στη συνέντευξη, τασσόμενος υπέρ της ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Τσίπρα:

"Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων.

Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση"

Τι απαντούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου: "Ο Γιωργος Τσίπρας είχε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως διευθυντής της ΚΟ παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες. Ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για στην ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι είχε ζητήσει.

Ολα όσα ο ίδιος υποστήριξε ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς δεν ήταν "εκτός γραμμής" όσων ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στην συνεδρίαση της ΚΟ, την προηγούμενη εβδομάδα".

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας: Στην Ελλάδα εγκαθιδρύθηκε χούντα ομοφυλόφιλων

Ιεράπετρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε αυτοκίνητο που κρεμόταν στον γκρεμό (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ