Κοινωνία

10 Ιουνίου 2024 23:27 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουνίου 2024 10:09

Πύργος - Δολοφονία 11χρονης: Το προφίλ του δράστη και το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Διάβασέ μου το...

Ποιο είναι το παρελθόν του 37χρονου, ο οποίος ομολόγησε πως δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του. Τι εξετάζει ο ιατροδικαστής.

Πύργος - Δολοφονία 11χρονης: Το προφίλ του δράστη και το χρονικό του στυγερού εγκλήματος
-

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από τη δολοφονία ενός 11χρονου κοριτσιού από τον θείο της, στον Πύργο Ηλείας.  

Η 11χρονη, που είχε εξαφανιστεί χθες το βράδυ στην Ηλεία, βρέθηκε δολοφονημένη φέροντας τραύματα στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο.

Ο δράστης, ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος είναι ξάδελφος της μητέρας και κουμπάρος της οικογένειας, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και υπέδειξε στις δυνάμεις των αρχών, το χωράφι στο οποίο σκότωσε και εγκατέλειψε την άτυχη ανιψιά του. 

Το χρονικό 

Η οικογένεια της 11χρονης Βασιλικής το βράδυ της Κυριακής είχε πάει επίσκεψη στο σπίτι του 37χρονου "κουμπάρου".

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η 11χρονη του είχε πει: "Το αυτοκίνητο σου θείε είναι πολύ βρώμικο, θέλει πλύσιμο, άμα θες να στο πλύνω".

Μετά την επίσκεψη ο δράστης βγήκε από το σπίτι, βρήκε το παιδί στον δρόμο και το έβαλε στο αυτοκίνητο. Φαίνεται να την πήγε στο χωράφι που βρέθηκε νεκρή.

Εκεί πιθανόν προσπάθησε να την βιάσει, το παιδί αντιστάθηκε και το σκότωσε, ή το βίασε και φοβούμενος ότι η 11χρονη θα τον αποκαλύψει την σκότωσε.

Σημειώνεται ότι ο δράστης μετά την "εξαφάνιση" και τις αναζητήσεις των γονιών έκανε κοινοποίηση στο facebook την ειδοποίηση της εξαφάνισης της μικρή του AΜBER ALERT.

Τα στελέχη της  ασφάλειας στην Πάτρα είδαν σε υλικό από κάμερα ασφαλείας  την 11χρονη να επιβιβάζεται  στο αυτοκίνητο  του θείου της. Το κοριτσάκι βρέθηκε στις 15:45 σε ένα χωράφι ανάμεσα στα Λέχαινα και την Αρετή. Έφερε τραύματα από κατσαβίδι στον λαιμό της. 

Το προφίλ του δράστη

Ο 37χρονος άνδρας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικου κοριτσιού κάτω των 15 ετών. 

Είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση αλλά παρόλα αυτά ήταν έξω με περιοριστικούς όρους να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.  

Πύργος Δολοφονία 11χρονης

Φως στην στυγερή δολοφονία αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή. 

Εικάζεται ότι το κίνητρο του δράστη ήταν σεξουαλικό χωρίς ο ίδιος να το έχει ομολογήσει.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι «από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εξαφάνισης 11χρονης στην Ηλεία, συνελήφθη ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της ανήλικης. Η σορός της ανήλικης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές 2024: Πώς ψήφισαν οι πολίτες, οι συσπειρώσεις και οι μετακινήσεις των κομμάτων

Ο Ναβάλνι, η έρευνα για το “χρυσό ξενοδοχείο” στην Ελλάδα και οι “δαιδαλώδεις” συνδέσεις με το “περιβάλλον” του Πούτιν

Πύργος - Δολοφονία 11χρονης: Ομολόγησε ο 37χρονος θείος της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ