Πολιτική

10 Ιουνίου 2024 00:24 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουνίου 2024 00:28

Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Τιμωρήθηκε η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας

Διάβασέ μου το...

"Υπάρχει μια στροφή στην ακροδεξιά που πρέπει να προβληματίσει εμάς και την κυβέρνηση υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚμ στις πρώτες του δηλώσεις για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Τιμωρήθηκε η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας
-

Την πρωτοφανή αποχή και την άνοδο της ακροδεξιάς επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στις πρώτες δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

"Αυτά είναι τα δύο μηνύματα της κάλπης. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν συμμετείχε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας.

Το πολιτικό σύστημα έχει γυρίσει την πλάτη στον λαό και σήμερα ο λαός γύρισε την δική του πλάτη στο πολιτικό σύστημα". 

Τόνισε πως δεν συμβιβάζεται με αυτήν την εξέλιξη και πως θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις. "Υπάρχει μια στροφή στην ακροδεξιά που πρέπει να προβληματίσει εμάς και την κυβέρνηση. Η ΝΔ υποβάθμισε το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το σύστημα δικαοσύνης".

Υποστήριξε πως η ΝΔ υπέστη βαρία ήττα. "Έχασαν 14% από τις προηγούμενες εκλογές και 5% από τις ευρωεκλογές του 2019". Ο λαός αποδοκίμασε την περιφρόνυση της κυβέρνησης στα κοινωνικά ζητήματα".

Όσον αφορά, τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι  "για τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε τα ποσοστά μας από τις εκλογές του 2019 ".  "Σπάσαμε την γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη ", πρόσθεσε αναφερόμενος στους δύο νομούς της Κρήτης που έγιναν πράσινοι στον χάρτη του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι "θα πάρω όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ", καθώς  "προτεραιότητά μας είναι να έχουμε διαμορφώσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνηση της χώρας πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές ".

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: 

Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της Ακροδεξιάς είναι τα δυο ισχυρά μηνύματα της κάλπης.

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν συμμετείχε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας.

Αποδεικνύεται ότι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και σήμερα γύρισε τη δική του.

Ως νέος πολιτικός σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζομαι με μία τέτοια πολύ αρνητική εξέλιξη, και γι’ αυτό θα αγωνιστώ ώστε η πολιτική να συγκινεί, να δίνει λύσεις, να γοητεύει και όχι να προκαλεί θυμηδία, απέχθεια ή νέα αδιέξοδα.

Υπάρχει ταυτόχρονα μία ισχυρή στροφή στην Ακροδεξιά και τον ανορθολογισμό, που πρέπει να μας προβληματίσει.

Ιδιαίτερα την κυβέρνηση, που τα εξέθρεψε υποβαθμίζοντας συστηματικά το κράτος δικαίου, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Σε αυτές τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία υπέστη μία βαριά ήττα χάνοντας 14 μονάδες από τον πήχη των εθνικών εκλογών και 5 από εκείνον των ευρωεκλογών.

Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε μεγάλα και ανοικτά κοινωνικά προβλήματα όπως είναι η στεγαστική κρίση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το κόστος ζωής.

Τιμωρήθηκε η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά.

Δικό μας χρέος είναι να συνεχίσουμε με δυναμισμό τη σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για μία προοδευτική διακυβέρνηση.

Θα πάρω, συνεπώς, όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις δημιουργικές αλλά πάνω από όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Προτεραιότητά μας είναι πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξή μας, επέλεξε να δώσει με συνέπεια μία πολιτική μάχη ιδεών, θέσεων και προγραμματικών λύσεων, έχοντας πάντα την πολιτική στο επίκεντρο μακριά από τον ευτελισμό, την απαξίωση και την τοξικότητα.

Σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας -πολύ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019-.

Στα θετικά, σπάσαμε επιτέλους τη γαλάζια κυριαρχία στο χάρτη, «πρασινίζοντας» δύο νομούς της Κρήτης μετά από 12 χρόνια.

Επίσης, είμαστε δεύτερη δύναμη σε 19 νομούς της χώρας. Η παράταξή μας ξανασυστήθηκε με τους ψηφοφόρους του Κέντρου, όπου αναδειχθήκαμε πρώτο κόμμα.

Βεβαίως, σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας. Μία ασυμμετρία που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε άμεσα και να ανατρέψουμε με οργανωτικούς και πολιτικούς όρους, γιατί θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε.

Η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ διασυνδέθηκε διαχρονικά, γνήσια και απευθείας με τις αγωνίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ενώνοντας τους πολίτες κάτω από ένα εθνικό σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών, πάνω από όλα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας. Αυτή είναι η μεγάλη προίκα της παράταξης. Και αυτή θα είναι η πραγματική πυξίδα όλων των πρωτοβουλιών και όλων των κινήσεων που θα πάρουμε άμεσα αλλά και στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Γαλλία: Πρόωρες εκλογές μετά την νίκη της ακροδεξιάς

Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Ακούω την εντολή των πολιτών, θα επισπευστούν οι μεταρρυθμίσεις

Ευρωεκλογές - ΑΝΤ1: Ο Λάκης Λαζόπουλος ως Στέφανος Κασσελάκης (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ