Κόσμος

08 Ιουνίου 2024 12:17

Ισραήλ: Ξαναρχίζει η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα

Διάβασέ μου το...

"Η επισκευή της προβλήτας ολοκληρώθηκε και έτσι τα είδη πρώτης ανάγκης θα μπορούν και πάλι να περνούν προς τους κατοίκους της Λωρίδας", ανακοίνωσαν οι IDF.

Ισραήλ: Ξαναρχίζει η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
-

Η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από τη θάλασσα μέσω της προβλήτας που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός μετά την ολοκλήρωση των επισκευών σε αυτή.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) άρχισαν να ασφαλίζουν την συγκεκριμένη παράκτια περιοχή της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. «Η επανατοποθέτηση της προβλήτας θα επιτρέψει τη συνεχή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας τις επόμενες ημέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε χθες ότι η προσωρινή πλωτή προβλήτα που κατασκεύασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Λωρίδα της Γάζας για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας και η οποία υπέστη ζημιές από μια καταιγίδα στα τέλη Μαΐου, επανατοποθετήθηκε, αφού έγιναν οι κατάλληλες επιδιορθώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό: Οι επεκτάσεις και οι νέοι σταθμοί

Συναυλία Coldplay: Στο ΟΑΚΑ από τα... χαράματα, για να βρεθούν δίπλα στην σκηνή (εικόνες)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Γιαννακόπουλος, οι αναρτήσεις για την διαιτησία και η καταγγελία των “ερυθρόλευκων”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ