Κόσμος

06 Ιουνίου 2024 22:29

Χαμάς για σχέδιο Μπάιντεν: Ή μόνιμη κατάπαυση του πυρός ή τίποτα

Διάβασέ μου το...

Τι απάντησε, σύμφωνα με διεθνείς διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ηγέτης της οργάνωσης, στην πρόταση Μπάιντεν για εκεχειρία. Πώς δέχθηκαν τη στάση του, μεσολαβητές και διεθνείς τοποτηρητές.

Χαμάς για σχέδιο Μπάιντεν: Ή μόνιμη κατάπαυση του πυρός ή τίποτα
-

Ο αρχηγός της Χαμάς έδωσε μία πρώτη απάντηση στο σχέδιο που προωθεί ο Μπάιντεν για τη Γάζα.

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είπε στους Άραβες διαπραγματευτές ότι θα αποδεχόταν μια ειρηνευτική συμφωνία μόνο εάν το Ισραήλ δεσμευτεί σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός, επιβεβαιώνοντας τη θέση της οργάνωσης στην πρώτη του απάντηση στην πρόταση που ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν για τον τερματισμό του οκτάμηνου πολέμου.

«Η Χαμάς δεν θα παραδώσει τα όπλα της ούτε θα υπογράψει μία πρόταση που το ζητά», είπε ο Σινουάρ σε ένα σύντομο μήνυμα που έλαβαν Άραβες διαπραγματευτές την Πέμπτη, την ώρα που δύο ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γουίλιαμ Μπερνς, πραγματοποιούν συνομιλίες στην περιοχή με στόχο την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Η απάντηση από τον Σινουάρ ήρθε τη μέρα που ο ισραηλινός στρατός έπληξε ένα σχολείο των Ηνωμένων Εθνών που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο στη Nuseirat, στην κεντρική Γάζα, με στόχο, όπως είπε, μια εγκατάσταση της Χαμάς που βρίσκεται εκεί. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεκάδες εκτοπισμένοι σκοτώθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Μητσοτάκης: Οι “κρυφές” προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές και το “απαγορευμένο” βίντεο στο TikTok

Πόθεν Έσχες - Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα και ανασύνθεση του χώρου

Copernicus - Μάιος 2024: Ο θερμότερος Μάιος όλων των εποχών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ