Κόσμος

06 Ιουνίου 2024 12:33

Γάζα: Μακελειό στον βομβαρδισμό σχολείου – καταυλισμού (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Εκατόμβη νεκρών αμάχων μετά το νέο «χτύπημα» των Ισραηλινών σε καταυλισμό εκτοπισμένων.

Γάζα: Μακελειό στον βομβαρδισμό σχολείου – καταυλισμού (εικόνες)
-

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης της κυβέρνησης στη Γάζα, που ελέγχεται από τη Χαμάς, ο Ισμαήλ Αλ-Θαουάμπτα, και ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσαν σήμερα στο Reuters ότι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση στο σχολείο της Νουσέιρατ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι 14 παιδιά και 9 γυναίκες σκοτώθηκαν στο πλήγμα αυτά.

Γάζα - Λωρίδα της Γάζας - Βομβαρδισμός σχολείου

Νωρίτερα, η επικεφαλής επικοινωνίας της UNRWA Τζουλιέτ Τουρνά δήλωσε στο Reuters ότι ο αριθμός αυτών που έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο σχολείο της Νουσέιρατ είναι μεταξύ 35 και 45. Η ίδια πρόσθεσε ότι η UNRWA δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό σε αυτή τη φάση.

Γάζα - Λωρίδα της Γάζας - Βομβαρδισμός σχολείου

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως υπολογίζει ότι 20-30 μαχητές βρίσκονταν στο σχολείο της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Γάζα - Λωρίδα της Γάζας - Βομβαρδισμός σχολείου

Η επικεφαλής επικοινωνίας της UNRWA Τζουλιέτ Τουρνά δήλωσε από την πλευρά της σήμερα στο Reuters ότι, ο αριθμός αυτών που έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο σχολείο της Νουσέιρατ είναι μεταξύ 35 και 45.

Γάζα - Λωρίδα της Γάζας - Βομβαρδισμός σχολείου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έκανε ανάρτηση σχετικά με το μακελειό κι έγραψε: «Δεκάδες νεκρά παιδιά από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα… Καλώ τον Πρωθυπουργό, σήμερα που θα είναι στη Νορμανδία για την 80η επέτειο από τη συμμαχική απόβαση, να πάρει σαφή θέση για τη γενοκτονία στη Γάζα. Εκεί, σε διεθνές περιβάλλον, να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός και άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Να σταθεί και η Ελλάδα του σήμερα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Μητσοτάκης: Οι “κρυφές” προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές και το “απαγορευμένο” βίντεο στο TikTok

Τάσος Μπιρσίμ: “Έφυγε” από τη ζωή ο σκηνοθέτης

Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ