Κοινωνία

04 Ιουνίου 2024 19:16

ΕΛΑΣ: Δεν υπάρχουν “άβατα”, επεμβαίνουμε οπουδήποτε

Διάβασέ μου το...

Τι λέει η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ''άβατα''.

ΕΛΑΣ: Δεν υπάρχουν “άβατα”, επεμβαίνουμε οπουδήποτε
-

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν περιοχές που χαρακτηρίζονται ''άβατα'' και παρεμβαίνει όπου χρειαστεί και όποτε χρειαστεί. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της λέει ότι «σημερινές δηλώσεις που έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρονται σε «άβατα», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς καθημερινά, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν σε ολόκληρη την επικράτεια, επεμβαίνοντας οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται συνεχείς, συντονισμένες και επαναλαμβανόμενες δράσεις σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας. Μόνο στην περιοχή του Χαλανδρίου, το τελευταίο τετραήμερο (31/05 – 03/06), έχουν πραγματοποιηθεί δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, προκειμένου διερευνηθούν υποθέσεις διατάραξης κοινής ησυχίας και ρευματοκλοπής.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παρέμβαση σε -4- στύλους παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας ηλεκτροδοτούνταν παράνομα -12- παραπήγματα, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε -6- από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος επαγγελματικών ηχείων μεγάλης ισχύος, μίκτες ήχου και ενισχυτές.

Κατά τις επιχειρήσεις συνολικά συνελήφθησαν -15- άτομα, που -κατά περίπτωση- κατηγορούνται για ρευματοκλοπή, μη έκδοση ταυτότητας, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, θα συνεχίσει αδιάλειπτα τις δράσεις της, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε παράνομες ενέργειες.»

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την εκλογική διαδικασία (εικόνες)

Ζελένσκι: Για αγορά καζίνο στα Κατεχόμενα κάνουν λόγο τουρκικά δημοσιεύματα

ΑΑΔΕ: Η ΔΟΥ Χαλκίδας επαναλειτουργεί με οργανωτικές αλλαγές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ