Πολιτική

03 Ιουνίου 2024 10:10

Λοβέρδος: Οι Δημοκράτες εκπροσωπούν τον πολιτικό χώρο του Κέντρου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι κριτική άσκησε σε Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ο επικεφαλής του νεόυ κόμματος. Ποια η τοποθέτησή του εντός Ευρωβουλής και οι πολιτικές του συμμαχίες διεθνώς.

Λοβέρδος: Οι Δημοκράτες εκπροσωπούν τον πολιτικό χώρο του Κέντρου (βίντεο)
-

Την εκτίμηση ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών θα εκφραστεί αίσθημα δυσαρέσκειας και μάλιστα όχι μόνο εκ μέρους των πληττόμενων μισθωτών πολιτών εξέφρασε ο πρόεδρος των Δημοκρατών Ανδρέας Λοβέρδος την Δευτέρα, μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη. Ως παράδειγμα ανέφερε την επάνοδο των αυξήσεων τριετίας στο Εργατικό Δίκαιο σημειώνοντας: «Εμείς τις είχαμε καταργήσει επί μνημονίων, έπρεπε να επανέλθουν και η επάνοδός τους ήταν κάτι σωστό. Ωστόσο να μην ξεχνάμε ότι με την επάνοδό τους, ο επιχειρηματίας εργοδότης επιβαρύνθηκε χρηματικά. Αυτό θα φέρει και τη δική του δυσαρέσκεια».

Κληθείς να εκτιμήσει την πορεία των Δημοκρατών στις ευρωεκλογές προέβλεψε ότι θα τα καταφέρουν και προσέθεσε: «Έχουμε ένα διεισδυτικό ψηφοδέλτιο με εξαιρετικούς υποψηφίους και καλή ποιότητα. Επιπλέον, οι ψηφοφόροι στο πρόσωπό μου βλέπουν έναν άνθρωπο ο οποίος δικαιώνεται επιτέλους, ως προς την τακτική του να επικρίνει τα αρνητικά της εκάστοτε κυβέρνησης, να επισημαίνει όμως και τα θετικά της. Οι εκλογές αυτές είναι μια ευκαιρία να πάει το μήνυμα δυσαρέσκειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να το μεταφέρουν όμως και άνθρωποι που να αξίζει τον κόπο. Άνθρωποι οι οποίοι, εν αντιθέσει με τους νυν Ευρωβουλευτές, θα μαθαίνουμε γι’ αυτούς και για τη δραστηριότητά τους, και μετά από την εκλογή τους».

Κληθείς να προσδιορίσει τον πολιτικό προσανατολισμό των Δημοκρατών τόνισε: «Είμαστε το πραγματικό Κέντρο. Αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο στον πολιτικό χώρο του Κέντρου. Αυτό τον χώρο τον χρειάζεται η χώρα, το να είναι η διακυβέρνηση Μητσοτάκη μονόδρομος βάσει μιας οικονομικής και μόνο συμφωνίας, δεν είναι “κανονικό”. Το κέντρο είναι υπολογίσιμη πολιτική δύναμη και όποιος συμφωνεί μαζί του θα “δει τον εαυτό του” σε ‘μας. Είναι ο πολιτικός χώρος που απαρτίζεται από ανθρώπους μη-τοξικούς. Μια περίπτωση τοξικότητας π.χ. ήταν ο κ. Κασσελάκης με τη συμπεριφορά του κατά δημοσιογράφου στη Ρόδο. Βέβαια πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος 8 μήνες πριν δεν ήταν πολιτικός, άρα δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στους κανόνες άσκησης της πολιτικής. Αυτός είναι κι ένας λόγος που εγώ στη θέση του κ. Μητσοτάκη, δεν θα επέμενα ιδιαίτερα στο θέμα του Πόθεν Έσχες του. Από την άλλη έχουμε τον κ. Ανδρουλάκη ο οποίος δεν είναι μεν τοξικός, στις δημοσκοπήσεις όμως, στο ερώτημα περί καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, παραπαίει μεταξύ του 4 και του 6%. Είναι λογικό».

Και κατέληξε: «Όσο συμβαίνει αυτό, θα παραμένει απτόητος ο κ. Μητσοτάκης παρόλο που κάνει σφάλματα. Παράδειγμα σφάλματος: Από τη μία προωθεί το πρόγραμμα «Το σπίτι μου» και από την άλλη δεν φροντίζει τα… του δικού του σπιτιού. Τα της Κρήτης. Αναφέρομαι στον ΒΟΑΚ, ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο δεν θα ολοκληρωθεί ούτε στη νέα θητεία του. Επίσης ολοκληρώνει 2η θητεία και αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων ακόμα δεν έχει κάνει».

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνεργασίες των Δημοκρατών, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι σε επίπεδο ΕΕ συμμετέχουν στο «Renew Europe» το οποίο συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Εμμανουέλ Μακρόν, και ότι εγχώρια θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση της προσπάθειας πολιτικής ανασυγκρότησης του Κέντρου. «Έχουμε οι Έλληνες μάλιστα την κακή συνήθεια, όταν ως εκάστοτε συμμετέχουμε σε τέτοιες προσπάθειες, να προτείνουμε αυτόματα τον αρχηγό μας, ως καταλληλότερο αρχηγό του ενωτικού κινήματος. Ε λοιπόν, εγώ δεν θέτω τη δική μου αρχηγία ως προϋπόθεση συμμετοχής των Δημοκρατών στην ανασυγκρότηση του Κέντρου».

Τέλος δεσμεύτηκε, αν εκλεγεί, να προωθήσει την ενωτική και εθνικά ομογενή δράστη των Ελλήνων ευρωβουλευτών ανεξαρτήτως κόμματος, και απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση τι θα συμβεί σε περίπτωση αποτυχίας ποσοστών, σχολιάζοντας: «Όποιος πάει για να πεθάνει, τον πόλεμο τον χάνει. Θα πάμε καλά και εν πάση περιπτώσει ήρθαμε για να μείνουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΠΘ: Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης

Πανελλαδικές: Συνεχίζονται σήμερα για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ

Γάζα: Πολυεπίπεδες συνομιλίες και πιέσεις για κατάπαυση του πυρός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ