Πολιτική

01 Ιουνίου 2024 16:37

Ανδρουλάκης: 9 Ιουνίου θα είμαστε “στην όχθη των νικητών”

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, για οικονομική κρίση, δημόσια υγεία και θέση της Ελλάδας στις κατατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανδρουλάκης: 9 Ιουνίου θα είμαστε “στην όχθη των νικητών”
-

«Το ΠΑΣΟΚ στις 9 Ιουνίου θα είναι στην όχθη των νικητών. Στόχος μου δεν είναι απλώς η ενίσχυση των ποσοστών μας. Θέλουμε να είμαστε στη δεύτερη θέση, ώστε η άνοδος αυτή να ανοίξει το δρόμο για μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή, που θα βάλει τέλος στην αλαζονεία και τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε σε σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του προς την Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία δημοσιεύτηκε το Σάββατο 01.06 . Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε αισιοδοξία για τα ποσοστά του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Τόνισε ότι «η επαφή με τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα τον γεμίζει αισιοδοξία ότι το ΠΑΣΟΚ και στις 9 Ιουνίου θα είναι στην όχθη των νικητών, είτε συγκρίνουμε το νέο ποσοστό εκείνο των τελευταίων εθνικών εκλογών είτε με των ευρωεκλογών».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «το χαρτί της αστάθειας το οποίο προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας στυγνός εκβιασμός ο οποίος δεν αποκαλύπτει μόνο την αλαζονεία του αλλά περιφρονεί ακόμα και την απλή λογική».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ στις 9 Ιουνίου, δίνετε δύναμη στην Σοσιαλδημοκρατία για να αγωνιστεί για καλύτερες ημέρες σε όλη την Ένωση. Αυτήν ακριβώς την προσδοκία εκφράζει και το σύνθημά μας. Οι πολίτες μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση είχαν προσδοκίες ότι θα περάσουμε στην εποχή της σύγκλισης. Όμως, η Νέα Δημοκρατία μάς καθηλώνει σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και μας απομακρύνει διαρκώς, πολιτικά οικονομικά, κοινωνικά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Δεν μας αξίζει να είμαστε τελευταίοι στην Ευρωζώνη και προτελευταίοι στην Ευρώπη των 27 στην αγοραστική δύναμη, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία. Δεν μας αξίζει να έχουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας, πίσω πάλι μόνο από τη Βουλγαρία. Δεν μας αξίζει τα παιδιά μας να έχουν τα χειρότερα αποτελέσματα στους διαγωνισμούς PISA.

Αξίζουμε πολύ περισσότερα και με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος απηύθυνε στους πολίτες κάλεσμα να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ «είτε είχαν στηρίξει στο παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από το φόβο προς το χειρότερο, στράφηκαν προς τη Νέα Δημοκρατία», ενώ επανέλαβε ότι «μετά τις Ευρωεκλογές θα αναλάβω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, πάνω σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο το οποίο θα είναι η βάση για το αυριανό κυβερνητικό μας πρόγραμμα».

«Το κάλεσμα αυτό είναι ανοικτό σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες και τους πολιτικούς χώρους που έχουμε κοινές αγωνίες. Δεν χωρούν ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε πρακτικές lifestyle, αντιθέτως απαιτείται σοβαρότητα, γνώση των θεμάτων, αξιοπιστία και συνέπεια λόγων και πράξεων.

Ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ στις 9 Ιουνίου θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις απαραίτητες διεργασίες και να ενώσει όσους τοποθετούνται από το προοδευτικό κέντρο έως την Αριστερά και το οικολογικό κίνημα», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιόσια - Καμένο πτώμα: Φρίκη από την μαρτυρία του γιού που έκαψε τον πατέρα του

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρωτιά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η 4η θέση κι η αδιευκρίνιστη ψήφος

Ρόδος - Ασέλγεια σε ανήλικες: Ο δάσκαλος καράτε έδωσε νέα κατάθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ