Υγεία

01 Ιουνίου 2024 11:07

“Daniel”: Το Κέντρο Υγείας Παλαμά λειτουργεί ξανά μετά από 9 μήνες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η δομή υγείας είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από το "χτύπημα" της κακοκαιρίας, που είχε "σαρώσει" την Θεσσαλία.

“Daniel”: Το Κέντρο Υγείας Παλαμά λειτουργεί ξανά μετά από 9 μήνες (εικόνες)
-

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, "Μετά από την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παλαμά λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας “Daniel, επαναλειτουργεί κανονικά. Οι εργασίες αποκατάστασης από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκαν μέσα στον προβλεπόμενο χρονικό σχεδιασμό και το Κέντρο Υγείας επαναλειτουργεί στις αρχικές του κτιριακές υποδομές.

Το Κέντρο Υγείας Παλαμά είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες και αρχικά ήταν εκτός λειτουργίας. Οι υπηρεσίες προς τους πολίτες παρέχονταν προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά, ενώ αμέσως μετά το Κ.Υ. είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Κοινότητας “Μουσών Μέλαθρον”. Από την Δευτέρα 27 Μαΐου οι δημότες του Παλαμά διαθέτουν και πάλι επαρκή ιατρική φροντίδα μετά την πλήρη αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας. Παράλληλα, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ διενεργεί μελέτη ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και περαιτέρω λειτουργική ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις καταστροφικές πλημμύρες είχε υποστεί σοβαρές ζημιές το Κέντρο Υγείας Παλαμά και η Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης, την οποία επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στις αρχές Απριλίου, με αφορμή την επαναλειτουργία της.

Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«H ανακούφιση των πληγέντων στη Θεσσαλία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Οι πληγές από μια τέτοια καταστροφή χρειάζονται καιρό για την επούλωση τους, όμως εμείς παρουσιάζουμε απτά αποτελέσματα καθώς το Κέντρο Υγείας Παλαμά επέστρεψε στο φυσικό του χώρο και είναι έτοιμο ώστε να παρέχει ξανά στους πολίτες της περιοχής τις υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται και έχουν ανάγκη. Υπάρχουν πολλά ακόμα για να βελτιώσουμε στην Υγεία, όμως κάθε μέρα πάμε ένα βήμα παραπέρα. Η επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Παλαμά είναι μια ακόμα απόδειξη για αυτό».

Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που η Θεσσαλία επλήγη από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel, βρεθήκαμε άμεσα στην περιοχή, κοντά στους κατοίκους, λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία της υγείας τους. Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακαινίζει 80 νοσοκομεία και 156 Κέντρο Υγείας σε όλη τη χώρα, την μεγαλύτερη αναβάθμιση από την ίδρυση του ΕΣΥ. Αποτελεί προτεραιότητα μας η προαγωγή της υγείας των πολιτών, με έμφαση πρωτίστως στην Πρόληψη».

Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, δήλωσε: 

«Το Κέντρο Υγείας Παλαμά επαναλειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο με νέες  ηλεκτρολογικές, μηχανολογικές, εσωτερικές και εξωτερικές κτιριακές παρεμβάσεις και στον προαύλιο χώρο. Επίσης, αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικόςεξοπλισμός, ο οποίος είχε ολοκληρωτικά καταστραφεί. Μιλάμε για ένα νέο Κέντρο Υγείας όπου επιπρόσθετα θα λειτουργεί οδοντιατρείο και πλήρης βιοχημικό και αιματολογικό εργαστήριο προς όφελος των πολιτών».

Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένη η 21χρονη που “σωριάστηκε” σε αστικό λεωφορείο

Ιαλυσός: 3χρονη έπεσε από μπαλκόνι - Έκανε “βουτιά” 8,5 μέτρων

ΗΠΑ: Μωρό 6 εβδομάδων κατακρεουργήθηκε από το σκυλί της οικογένειας (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ