Κοινωνία

22 Μαΐου 2024 20:49

Κηφισιά - Τραυματισμός μαθητή σε σχολείο: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Διάβασέ μου το...

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις από γονείς μαθητών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία.

Κηφισιά - Τραυματισμός μαθητή σε σχολείο: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες
-

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την πτώση της σιδερένιας σε σχολείο της Κηφισιάς διέταξε ο εισαγγελέας ο οποίος παράλληλα έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το περιστατικό χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η εισαγγελική εντολή είναι με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να συλλέγουν όλα τα στοιχεία ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις από γονείς μαθητών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία. Επίσης δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης της νέας καγκελόπορτας, δηλαδή από ποιον υπεύθυνο, με ποιον τρόπο κλπ.

Έτσι είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του επίμαχου έργου.

“O εργολάβος δεν έβαλε ποτέ κάποιο προστατευτικό”

Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο τραυματισμός μαθητή σε χώρο σχολείου από πόρτα καθώς δεν τηρήθηκε όπως καταγγέλλεται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η παλιά πόρτα που υπήρχε στο σημείο του δημοτικού σχολείου αντικαταστάθηκε και η καινούργια που τοποθετήθηκε καταπλάκωσε μαθητές με τον έναν ανήλικο να τραυματίζεται και να μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Για το περιστατικό αυτό συνελήφθησαν τρεις άνδρες την Τρίτη το απόγευμα με την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο εργολήπτης σιδηρουργός που είχε αναλάβει το έργο, και οι δύο γιοι του οι οποίοι απασχολήθηκαν στη συγκεκριμένη εργασία.

Για το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και δασκάλους έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως περιέγραψε εκπαιδευτικός του σχολείου, "ο εργολάβος παρέδωσε τα κλειδιά της καινούργιας πόρτας, η πόρτα άνοιξε κανονικά την ώρα του σχολάσματος και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου η πόρτα έπεσε πάνω στα παιδιά. Ο εργολάβος δεν είπε ότι δεν πρέπει να πλησιάσει κανείς την πόρτα ποτέ, δεν έβαλε κανένα προστατευτικό στην πόρτα, δεν έδωσε καμία οδηγία, παρέδωσε το κλειδί και έφυγε”.

Η εκπρόσωπος των γονέων του σχολείου, Ανέτα Κατσάπη, είπε. “Ακόμα και αν αυτά που λέει ο εργολάβος είναι σωστά με ποια συνείδηση μπορεί να αφεθεί ένα ημιτελές έργο σε έναν χώρο που βρίσκονται παιδιά δημοτικού. Ακόμα και αν το έργο δεν είχε τελειώσει, θα έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος στο σημείο να φυλάει έτσι ώστε να μην πλησιάσει παιδί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στα αδικαιολόγητα”.

Ακόμη οι γονείς επεσήμαναν ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει στο σχολείο καθώς είχε πέσει ψευδοροφή από το ταβάνι τον Φεβρουάριο του 2024 και με μεγάλες πιέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση αποκαταστάθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ