Πολιτική

22 Μαΐου 2024 13:06 Τελευταία ενημέρωση : 22 Μαΐου 2024 21:02

Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Τα νέα “παιχνίδια” της προέδρου

Διάβασέ μου το...

Νέα πρόκληση από την πρόεδρο της γειτονικής χώρας, της οποίας η επίσημη σελίδα ανανεώθηκε και πλέον, δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Τα νέα “παιχνίδια” της προέδρου
-

Μετά το σώου της στην ορκωμοσία της, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, εφηύρε νεα τεχνάσματα για να μην αναφέρεται ούτε διαδικτυακώς στη συνταγματική ονομασία της χώρας της.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠτΔ της χώρας ανανεώθηκε και στην αρχική σελίδα, δίπλα στο οικόσημο, δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

H συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας ως Μακεδονία όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.

Στην μία από τις κύριες κατηγορίες της ιστοσελίδας αναφέρεται απλά «Πρόεδρος», χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Σιλιάνοφσκα είχε συναντήσεις.

ΗΠΑ: Μήνυμα προς Β. Μακεδονία να τηρήσει την συμφωνία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφυπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Δημοσίων Σχέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ελίζαμπεθ ‘Αλεν, η οποία πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές περιοδεία σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας και είναι απογοητευμένες που η πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά την ορκωμοσία της.

Αυτη είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα με την πρώτη να δηλώνουν πως παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: τοπικές βροχές και ζέστη την Τετάρτη

Κιλκίς - Πατέρας κτηνοτρόφου: Ήθελαν να λιντσάρουν το παιδί μου, όχι να το κλέψουν

Νέος Μαρμαράς: άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ