Κόσμος

20 Μαΐου 2024 22:34 Τελευταία ενημέρωση : 21 Μαΐου 2024 14:58

Τουρκία - Ερντογάν: Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με την Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και τις σχέσεις των δύο κρατών.

Τουρκία - Ερντογάν: Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με την Ελλάδα
-«Δεν θα αποφύγουμε να επιδιώξουμε συμβιβασμούς με την Ελλάδα σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένδειξη της βούλησής τους να ανοίξουν μια νέα σελίδα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της πατρίδας μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Εκτός από την υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας, το ναυτικό μας συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κυματίζοντας τη σημαία μας στις θάλασσες του κόσμου».

Για την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «ήταν η τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας».

«Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του νόμου της γειτονίας, χωρίς να απαιτείται παρέμβαση τρίτου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «φυσικά, δεν μπορούμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα με λίγες συναντήσεις. Δεν θα αποφύγουμε όμως να επιδιώξουμε συμβιβασμούς σε θέματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα».

‘Όπως είπε «η απόσταση που διανύσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας. Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν πρόκειται να αφήσει στον αέρα κανένα χέρι που της προτάθηκε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης».


Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία - ΕΟΔΥ: Τι εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που στάλθηκαν για ανάλυση

Ιταλία: Γυναίκα φέρεται να δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της

Θεσσαλονίκη: Η τυχαία συνάντηση Μητσοτάκη - Λουτσέσκου και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για το πρωτάθλημα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ