Πολιτική

20 Μαΐου 2024 17:01

Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους Σπαρτιάτες

Διάβασέ μου το...

Ποιοις εκλεγμένος βουλευτής με την ΝΔ εκπίπτει του αξιώματος του, μετά από ένσταση υποψήφιου στον ίδιο συνδυασμό. Ποιές ενστάσεις των Σπαρτιατών δεν συζητήθηκαν.

Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους Σπαρτιάτες
-

Χάνει τη βουλευτική του έδρα ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσιος, μετά από ένσταση που υπέβαλε στο Εκλογοδικείο, ο συνυποψήφιός του από το ίδιο κόμμα Αθανάσιος Σταυρόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της δικαστικής συντάκτριας του ΑΝΤ1, Λίας Κοντοπούλου, η ένσταση του κ.Σταυρόπουλου βασίστηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εκείνα εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ο κ.Γιάτσιος σύμφωνα με την ένσταση δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα από το ΔΣ τέτοιου είδους εταιρείας και έτσι το εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση. Την έδρα καταλαμβάνει ο κ.Σταυρόπουλος.

Αναβολή για τις ενστάσεις κατά Σπαρτιατών

Παράλληλα, το Εκλογοδικείο ανέβαλε (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία) την έκδοση αποφάσεων δυο ενστάσεων που αφορούν δύο βουλευτές των Σπαρτιατών.

Η πρώτη ένσταση της οποίας η απόφαση αναβλήθηκε είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση της οποίας η απόφαση αναβλήθηκε αναβλήθηκε είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αβραμέα κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν - Ραϊσί: η ζωή, η εκλογή και ο τραγικός θάνατος του σκληροπυρηνικού ηγέτη

Βόλος: Έβαζε βενζίνη στο χορτοκοπτικό και άρπαξε φωτιά - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Σαντορίνη: Οι κατολισθήσεις, η Πολιτική Προστασία και οι... τουρίστες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ