Κόσμος

20 Μαΐου 2024 17:29

Ερντογάν για Ραϊσί: Θα τον θυμάμαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη

Διάβασέ μου το...

Για έναν αξιόλογο ηγέτη ενός φιλικού και αδελφικου΄λαού προς τον τουρκικό, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς την κυβέρνηση του Ιράν.

Ερντογάν για Ραϊσί:  Θα τον θυμάμαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη
-

«Ως Τουρκία, θα σταθούμε στο πλευρό του γείτονά μας Ιράν σε αυτές τις δύσκολες και τραγικές ημέρες, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο συλλυπητήριο μήνυμά του, για τον θάνατο του Ιρανού Προέδρου Ραΐσι.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, το μήνυμα του Ερντογάν στο λογαριασμό του στο Χ, έλεγε:

«Ο Παντοδύναμος Θεός να αναπαύσει την ψυχή του αξιότιμου ομολόγου μου, αδελφού, Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ιμπραήμ Ραϊσί, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε σε συντριβή ελικοπτέρου.

Ο Θεός να αναπαύσει τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν και τους υπόλοιπους που έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο ελικόπτερο με τον εκλιπόντα Ραϊσί.

Μεταφέρω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον φιλικό και αδελφικό ιρανικό λαό και την κυβέρνηση, ιδίως στον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. Αλί Χαμενεί, και στις οικογένειες του κ. Ραϊσί και των άλλων θανόντων.

Ως ομόλογός του που έζησε προσωπικά τις προσπάθειές του για την ειρήνη του ιρανικού λαού και της περιοχής μας κατά τη διάρκεια της θητείας του, θυμάμαι τον Ραϊσί με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Ως Τουρκία, θα σταθούμε στο πλευρό του γειτονικού μας Ιράν σε αυτές τις δύσκολες και επώδυνες ημέρες, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές».

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΟΚ – Τούμπα: Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στην απονομή (εικόνες)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το θύμα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη του πρώην άντρα της

Ιράν - Ραϊσί: Ο θάνατος του προέδρου και η διεθνής ανησυχία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ