Κόσμος

15 Μαΐου 2024 22:50

Ελβετία – Συναγερμός: Άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε πλήθος περαστικών (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ακόμη και μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη η οποία περνούσε από το σημείο, δεν διέφυγε της επιθετικότητας του δράστη.

Ελβετία – Συναγερμός: Άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε πλήθος περαστικών (εικόνες)
-

Επίθεση με μαχαίρι εναντίον πολλών περαστικών σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στην πόλη Τσόφινγκεν του καντονιού Ααργκάου στην Ελβετία, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία, με τις αρχές να κινητοποιούνται αμέσως, να συλλαμβάνουν το δράστη και να διερευνούν τα κίνητρα τις πράξεις του.

Οι τοπικές αρχές με ανακοίνωσή τους, συμβούλευσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλοί τραυματίες έχουν διακομισθεί ήδη σε νοσοκομεία. Αμέσως μετά από την πράξη, η Αστυνομία δήλωσε ότι ήδη γνώριζε πού ακριβώς κρυβόταν ο δράστης.

Συγκεκριμένα είχε καταφύγει σε παρακείμενη οικοδομή και προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη όμως λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος επιτέθηκε αδιακρίτως σε περαστικούς –μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη– παραμένουν ασαφή.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή αριθμό των τραυματιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, σημείωσε ωστόσο ότι κάποιοι από αυτούς φέρουν σοβαρά τραύματα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν επίσης ότι ο δράστης έχει, επίσης, αυτοτραυματιστεί.

Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ελικόπτερο διάσωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάρος: Πήγε για ψάρεμα και... έσωσε σκύλο που κολυμπούσε στα ανοιχτά! (βίντεο)

Λογαριασμοί Ρεύματος: Τέλος το “νυχτερινό” ρεύμα, έρχεται το “μεσημβρινό”

Βρέθηκε νεκρή  δίπλα στον ανήμπορο σύζυγο της - Την έβλεπε “να σβήνει” και δεν μπορούσε να την βοηθήσει