Κόσμος

14 Μαΐου 2024 20:57

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αποτίμηση και τα επόμενα ορόσημα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πώς αποτιμούν στην κυβέρνηση την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν. Ποιες είναι οι ημερομηνίες των νέων συναντήσεων.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αποτίμηση και τα επόμενα ορόσημα (εικόνες)
-

Στην κυβέρνηση αποτιμούν σε γενικές γραμμές θετικά τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, την 4η το τελευταίο 10μηνο. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε προ ολίγου ότι η Αθήνα αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία ότι η διμερής μας σχέση αποδραματοποιείται και κανονικοποιείται, εξηγώντας ότι ενώ οι διαφωνίες και μάλιστα σε μείζονα ζητήματα παραμένουν ο ελληνοτουρκικός διάλογος συνεχίζεται ανεπηρέαστος, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Σπύρος Μουρελάτος που κάλυψε την χθεσινή συνάντηση στην Άγκυρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν προετοιμάσει ενδελεχώς το χθεσινό ραντεβού, λεπτό προς λεπτό, όπως μου ειπώθηκε χαρακτηριστικά και η Αθήνα γνώριζε εκ των προτέρων την ευαισθησία της Άγκυρας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μιλώ για τη διαφωνία που είχαμε μπροστά στις κάμερες, η οποία πάντως, ήταν ελεγχόμενη. Ενδεικτικό του θετικού κλίματος και το γεγονός πως οι δύο ηγέτες δείπνησαν για περίπου 45 λέπτα μόνοι με τους διερμηνείς τους. 

Στα προσεχώς τώρα, Γεραπετρίτης και Φίνταν θα συναντηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. 

ελλαδα τουρκια

Το σχημα του Βίλνιους θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ