Πολιτική

10 Μαΐου 2024 09:51

Ευρωεκλογές - Επιστολική ψήφος: ο φάκελος έχει χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσο Μπαλέρμπας για τη διαδικασια της επιστολικής ψήφου.

Ευρωεκλογές - Επιστολική ψήφος: ο φάκελος έχει χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται (βίντεο)
-

Ο Νάσος Μπαλέρμπας, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” για την επιστολική ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο Γενικός Γραμματέας, μίλησε για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και το πώς θα παραδίδονται οι φάκελοι.

Όπως είπε μεταξύ άλλων “202.515 είναι όσοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο από αυτούς οι 50.200 είναι οι Έλληνες του εξωτερικού” και είπε ότι είναι πάρα πολύ ικανοποιητική οι αριθμοί καθώς είναι κάτι καινούργιο.

“Το υλικό της επιστολικής ψήφου θα παραδοθεί στη διεύθυνση που δήλωσε ο ψηφοφόρος”, είπε ακόμη και διαμιράζεται μέσω των ΕΛΤΑ και μίας ιδιωτικής εταιρείας.

“Υπάρχουν κάποια ζητήματα σε μικρά χωριά ή σε ακριτικά νησιά που δεν έχουν διευθύνσεις. Εκεί έχουν δηλωθεί κάποιες διευθύνσεις του κοινοτικού καταστήματος ή κάποιων καταστημάτων…” τόνισε ακόμη.

Η παραλαβή όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας τα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει έναν φάκελο ο οποίος θα περιλαμβάνει άλλους δύο φακέλους. Ο ένας θα είναι ονοματοποιημένος και θα είναι ο φάκελος της επιστροφής και ο δεύτερος θα είναι ο φάκελος ψηφοφορίας ανώνυμος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αντιγραφούν από κανέναν, με σχεδόν χαρακτηριστικά χαρτονομίσματος”.

“Ένας από τους δύο φακέλους που θα περιέχονται στο υλικό που θα παραλάβει ο ψηφοφόρος θα έχει τους αποκλειστικούς κωδικούς για την ψήφο”, επεσήμανε και συνέχισε δηλώνοντας πως η επιστολική ψήφος θα πραγματοποιείται με συστημένη αλληλογραφία και ταυτοπροσωπία”.

“Μέχρι τις 3 ή 4 Ιουνίου θα πρέπει να έχει φύγει ο φάκελος, ενώ εκτός επικράτειας η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Μαΐου”, ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η Χαμάς

Λινού: Δεν πρέπει να ανακατεύουμε την επιστημονική γνώση με την πολιτική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ