Κόσμος

09 Μαΐου 2024 12:43

Λονδίνο - Gatwick: Εκκενώθηκε τμήμα στο αεροδρόμιο μετά από συναγερμό για φωτιά (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την αίθουσα αναχωρήσεων μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Λονδίνο - Gatwick: Εκκενώθηκε τμήμα στο αεροδρόμιο μετά από συναγερμό για φωτιά (εικόνες)
-

Aναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, στο Λονδίνο σήμερα το πρωί όταν σήμανε συναγερμός για φωτιά στον νότιο τερματικό σταθμό του. 

Συγκεκριμένα οι ταξιδιώτες του αεροδρομίου Gatwick ανέφεραν χαοτικές σκηνές καθώς ο ο νότιος τερματικός σταθμός εκκενώθηκε μετά από συναγερμό πυρκαγιάς το πρωί. Οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την αίθουσα αναχωρήσεων μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού, δήλωσε το αεροδρόμιο.



«Η ειδική πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου μας παρέστη γρήγορα και επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε πυρκαγιά», ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Χ. «Οι επιβάτες επιτρέπεται να επιστρέψουν στην αίθουσα αναχωρήσεων».

Οι αρχές συμβούλευσαν τους ταξιδιώτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων τους εγκαίρως.

Στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, η Clarity, ένα ταξιδιωτικό γραφείο, δήλωσε: «Η ταξιδιωτική εταιρεία Clarity, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των ταξιδιωτών, έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των ταξιδιωτών: “Η Clarity συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από ή μέσω του αεροδρομίου Gatwick του Λονδίνου να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν από την αναχώρηση και να δώσουν επιπλέον χρόνο για τη διεκπεραίωση μέσω του αεροδρομίου”».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε πως «ο χώρος παραμονής του Νότιου Τερματικού σταθμού εκκενώθηκε για μικρό χρονικό διάστημα λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού πυρκαγιάς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του αεροδρομίου αμέσως έσπευσε και διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε φωτιά. Οι επιβάτες επέστρεψαν στον χώρο αναμονής του αεροδρομίου.

Και η ανακοίνωση του εκπροσώπου του αεροδρομίου του Γκάτγουικ καταλήγει λέγοντας «πως η ασφάλεια αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Επιλύσαμε την κατάσταση όσο πιο γρήγορα γινόταν. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία.»

Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση

Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ