Καιρός

05 Μαΐου 2024 07:24 Τελευταία ενημέρωση : 05 Μαΐου 2024 16:16

Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και μπόρες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή του Πάσχα, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, με τοπικές ασθενείς βροχές και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, και νότιοι-νοτιοανατολικοί το μεσημέρι - απόγευμα, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά. Στην Μαγνησία και στις Σποράδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες βόρειοι-βορειοδυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κατά κανόνα ασθενείς οι οποίες από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στην Κρήτη αναμένεται από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ, στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα νοτιότερα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Δευτέρα του Πάσχα και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί

Ιεροσόλυμα: Συνελήφθη ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου (βίντεο)

Εορτολόγιο - 5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πάσχα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ