Κοινωνία

22 Απριλίου 2024 16:38

Ομόφυλα ζευγάρια - Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν εκδικείται, αλλά...

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή το περιστατικό με το χαστούκι στην βουλευτή, Αγγελική Δελικάρη.

Ομόφυλα ζευγάρια - Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν εκδικείται, αλλά...
-

«Η Εκκλησία δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, για επιθέσεις που δέχονται πολιτικοί, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ειδικότερα, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της».

Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην Καβάλα, όταν η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, δέχθηκε το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, επίθεση από γυναίκα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίβεια - Μαρινάκης: Η παρέμβαση για την καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι αποφέρει καρπούς

Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών” κάνουν σήμερα πρεμιέρα - Τι περιέχουν

Μητσοτάκης από Ρέντη: Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχής (εικόνες)