Pricefox

15 Μαρτίου 2024 19:07

Pricefox: Ανάλυση τιμολογίων ενέργειας για τον Φεβρουάριο

Διάβασέ μου το...

Σύμφωνα με τα δεδομένα που εξέτασε το Pricefox.gr, για 2ο συνεχόμενο μήνα τα “κίτρινα” τιμολόγια ήταν πιο οικονομικά.

-

Pricefox: Ανάλυση τιμολογίων ενέργειας για τον Φεβρουάριο
Σύμφωνα με τα δεδομένα που εξέτασε το pricefox.gr, για 2ο συνεχόμενο μήνα τα “κίτρινα” τιμολόγια ήταν πιο οικονομικά.

Με την ολοκλήρωση δύο μηνών από την εφαρμογή του νέου πλαισίου ενέργειας τα νοικοκυριά έχουν πλήρη εικόνα για τα νέα τιμολόγια.

Το Pricefox η κορυφαία πλατφόρμα αλλαγής προγραμμάτων ενέργειας για εξοικονόμηση, αναλύει την πορεία των τιμολογίων για τον Φεβρουάριο και δίνει προτάσεις για τους επόμενους μήνες.

Για τον Φεβρουάριο, λοιπόν, τα κίτρινα τιμολόγια έκλεισαν σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα το φθηνότερο έχει τιμή χρέωσης σχεδόν 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Μια διαφορά σχεδόν 16% χαμηλότερη του φθηνότερου πράσινου τιμολογίου κάτι παρόμοιο που είχε παρατηρηθεί και τον Ιανουάριο.

Η διαφορά αυτή δείχνει τα οφέλη που μπορούν να έχουν τα νοικοκυριά διαλέγοντας ένα κίτρινο τιμολόγιο, χωρίς να γνωρίζουν από πριν την τελική τιμή χρέωσης.

Βλέποντας την ιστορική πορεία της Μεσοσταθμικής Τιμής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέρειας από το 2012 μέχρι και σήμερα παρατηρούμε πως καθόλη την διάρκεια της άνοιξης η τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς μειώνεται. Συνεπώς η επιλογή ενός κίτρινου τιμολογίου εκτιμάται πως μπορεί να δημιουργήσει σημαντική εξοικονόμηση για τους επόμενους μήνες.

Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός στα μπλε τιμολόγια (σταθερά) έχει φουντώσει καθώς σχεδόν όλοι οι πάροχοι προσφέρουν ανταγωνιστικά τιμολόγια διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών και με χρέωση που φτάνει κάτω των 10 λεπτών/kwh.

Tα συγκεκριμένα τιμολόγια είναι ιδανικά για πελάτες που προτιμούν την ξεγνοιασιά και θέλουν να γνωρίζουν το ποσό που θα πληρώσουν κάθε μήνα.

Οι τιμές των σταθερών τιμολογίων που επικρατούν επί του παρόντος στην αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές συνεπώς η επιλογή ενός σταθερού στην παρούσα κατάσταση εκτιμάται πως δεν θα δεσμεύσει τον πελάτη σε μία ιδιαίτερα υψηλή τιμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO