Κόσμος

08 Φεβρουαρίου 2024 09:53

“Εδώ Τουρκία”: Ο Ερντογάν πήρε τα F-16 και “έγινε αρνάκι” ή δεν άλλαξε στάση;

Διάβασέ μου το...

Η Άννα Ανδρέου και ο Δημήτρης Τριανταφύλλου επιχειρούν να “διαβάσουν” την επόμενη ημέρα στις σχέσεις της Άγκυρας με την Δύση, στον απόηχο των εξελίξεων με τα F-16 και τα F-35.

“Εδώ Τουρκία”: Ο Ερντογάν πήρε τα F-16 και “έγινε αρνάκι” ή δεν άλλαξε στάση;
-

Στο νεότερο επεισόδιο της σειράς οδοιπορικών βίντεο - συζητήσεων «Εδώ Τουρκία», της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου και του Δημήτρη Τριανταφύλλου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, επιχειρείται μια «σκιαγράφηση» της… νέας πραγματικότητας στην Τουρκία, μετά το «πράσινο φως» των ΗΠΑ για τα F-16 και τις «υποσχέσεις υπό όρους» για επιστροφή της χώρας στο πρόγραμμα των F-35 και το κατά πόσον οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει σε αλλαγή στάσης τον Πρόεδρο της χώρας ή αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμένει σε ίδια ρότα με το πρόσφατο παρελθόν.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην περιγραφή τους για το εν λόγω επεισόδιο, «η Αμερικανίδα αναπληρωτής ΥΦΕΞ Βικτώρια Νούλαντ έστησε στον τοίχο τον Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις της για τους S-400, αλλά ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είπε λέξη. Ο Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο δεν διέψευσε την Νούλαντ, ούτε καν απάντησε στις αιχμές της. Συζητάμε τη σχέση της Τουρκίας με τη Δύση έπειτα από την απόφαση για προμήθεια των F-16 στην Τουρκία».

Παρακολουθήστε όλη την σειρά των εκπομπών «Εδώ Τουρκία» με την Άννα Ανδρέου και τον Δημήτρη Τριανταφύλλου, πατώντας ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα:

“Ο άλλος άνθρωπος” - Γουβανέλης: Ο Πολυχρονόπουλος “διαχειριζόταν” τον λογαριασμό της μητέρας του (βίντεο)

Αγρότες - Μπλόκα: Η επιστολή στον Μητσοτάκη, το “ραντεβού” και το κλείσιμο δρόμων

Σκιάθος: Απείλησε να σκοτώσει τη γυναίκα του γιατί δεν βρήκε... κρεμμύδια στο σπίτι! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ