Κόσμος

07 Φεβρουαρίου 2024 16:12 Τελευταία ενημέρωση : 07 Φεβρουαρίου 2024 18:53

Κωνσταντινούπολη: δεκάδες συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο

Διάβασέ μου το...

"Ελληνική διάσταση" δίνουν οι τουρκικές Αρχές. Που προσανατολίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών των δραστών της επίθεσης.

Κωνσταντινούπολη: δεκάδες συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο
-

Στις ενενήντα έχουν φτάσει οι συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την ένοπλη επίθεση την Τρίτη, στο Δικαστικό Μέγαρο Κωνσταντινούπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες διεξάγονται υπό την επίβλεψη της Γενικής Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης. Οι δράστες της επίθεσης και οι συλληφθέντες συνδέονται από τις τουρκικές αρχές με την ακροαριστερή ένοπλη οργάνωση «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο» (DHKP/C).

Ως γνωστόν την Τρίτη στις 11.45 το πρωί τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδας), δύο ένοπλοι επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου της Αστυνομίας στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών νεκρός έπεσε ένας πολίτης που βρισκόταν στο σημείο, καθώς και οι δράστες της επίθεσης, ένας άντρας και μία γυναίκα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, επρόκειτο για μέλη της DHKP/C, μιας οργάνωσης με πλούσια ένοπλη δράση στο παρελθόν.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, τα τρία εκ των οποίων είναι αστυνομικοί.

Ελληνική διάσταση δίνουν αντιπολιτευτικά ΜΜΕ

Και οι δύο τρομοκράτες είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τη φυλακή, ο αδελφός του ενός δράστη είχε περάσει από την Ελλάδα, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ της αντιπολίτευησης.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, μέσα ενημέρωσης στην γείτονα γράφουν ότι «Ο Mehmet Yayla, ο μεγαλύτερος αδελφός του Emrah Yayla, συνελήφθη στα ανοιχτά της Χίου στο Αιγαίο στις 30 Ιουλίου 2013, ενώ κατευθυνόταν προς την Τουρκία με φουσκωτό σκάφος φορτωμένο με πυρομαχικά. Μετά από πάνω από ενάμιση χρόνο φυλάκισης στην Ελλάδα, ο Mehmet Yayla αποφυλακίστηκε, αφού εξέτισε τα τρία πέμπτα της ποινής του. Ο Mehmet Yayla ήταν ένας από τους δύο άνδρες που επιτέθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στα κεντρικά γραφεία του AKP στην Άγκυρα με όπλα lava και εκτοξευτές ρουκετών στις 19 Μαρτίου 2013. Μετά την επίθεση, ο Yayla πέρασε στη Συρία μέσω Hatay και στη συνέχεια στην Ελλάδα» 

Ειδήσεις σήμερα: 

Ρόδος: 12χρονος έκλεψε αυτοκίνητο, πήγε βόλτα στην πόλη και προκάλεσε τροχαίο

Κρήτη – Λιμενικό: Σύλληψη αξιωματικού μετά από παρακολούθηση των “Αδιάφθορων”

Θεσσαλονίκη - Μαστροπεία: την “φυλάκισαν” στη Γερμανία και την εξέδιδαν στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ