Τεχνολογία - Επιστήμη

13 Ιανουαρίου 2024 07:04

Κορινθιακός: Σεισμός αισθητός και στην Αττική

Διάβασέ μου το...

Η νυχτερινή επίσκεψη του "Εγκέλαδου έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές στα νότιοδτικά της Αττικής και στην Βοιωτία. Ακολούθησε σειρά μικρότερων σεισμών.

Κορινθιακός: Σεισμός αισθητός και στην Αττική
-

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 05:40, στον Κορινθιακό Κόλπο, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, στην ίδια περιοχή καταγράφηκε σεισμός 2,9 Ρίχτερ

Το επίκεντρο της δόνησης των 3,7 Ρίχτερ, εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοανατολικά από το κέντρο του Ξυλοκάστρουσύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 11,4 χιλιόμετρα.

 Σεισμός - Κορινθιακός

Σύμφωνα με το Ευρωμεσωγειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 22 χλμ βόρεια βορειοδυτικα από το Κιάτο.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική, σε περιοχές στα νοτια και δυτικά μέχρι και στον Πειραιά. Την επόμενη μία ώρα, έως τις 06:42, ακολούθησαν 6 σεισμοί, με επίκεντρο την ίδια περιοχή, μεγέθους έως 2,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Στις 04:58, σεισμός θορύβησε κατοίκους στα Κύθηρα, καίτοι ο πληθυσμός του νησιού είναι συνηθισμένος σε σεισμικές δονήσεις. 


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε πινακίδα και κολώνα

Παραλίες - Αιγιαλός: 10 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις νέες ρυθμίσεις

Μεταμόσχευση ήπατος: Εξιτήριο για την 23χρονη λήπτρια (εικόνες)