Κοινωνία

10 Ιανουαρίου 2024 09:06 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιανουαρίου 2024 21:15

Μεταναστευτικό – Λέσβος: Ναυάγιο με νεκρούς τα ξημερώματα

Διάβασέ μου το...

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός θυμάτων και διασωθέντων, την ώρα που οι άνεμοι 8-9 μποφόρ δεν επιτρέπουν τις θαλάσσιες έρευνες.

Μεταναστευτικό – Λέσβος: Ναυάγιο με νεκρούς τα ξημερώματα
-

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου με βάρκα, στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν σήμερα το πρωί στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές εν μέσω θυελλωδών βόρειων ανέμων έντασης εννέα Μποφόρ.

Η βάρκα έφτασε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή του Αγίου Γεωργίου της Θερμής 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Οι ισχυροί άνεμοι όμως κυριολεκτικά την πέταξαν πάνω στα βράχια.

Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων, αφού δυο Αφρικανικής καταγωγής νέοι άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών ανασύρθηκαν νεκροί, ένας ακόμα νεκρός έχει εντοπισθεί και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης,, ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ τέλος οκτώ διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ, σύμφωνα με το ΑΠΕ

Στη βάρκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέβαιναν συνολικά 36 άτομα. Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες έχουν διαφύγει, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, στα γύρω βουνά, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν πνιγεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίβεια: Ανακοινώνονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη – Δημογλίδου: Από την αρχή καταλάβαμε ότι πρόκειται για έγκλημα

Καιρός - Τετάρτη: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας