Υγεία - Περιβάλλον

29 Δεκεμβρίου 2023 19:41

Χρυσοχοΐδης - Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός: Κατεπείγουσα ΕΔΕ κατά της Διοικήτριας

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν οι διατάξεις τις οποίες επικαλείται ο Υπουργός και ποιες πειθαρχικές κατηγορίες αντιμετωπίζει η Διοικήτρια.

Χρυσοχοΐδης - Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός: Κατεπείγουσα ΕΔΕ κατά της Διοικήτριας
-

Κατεπείγουσα ΕΔΕ κατά της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Κοργιαλένειου – Μπενάκειου "Ερυθρός Σταυρός" Ελπινίκης Ταβιανάτου, διέταξε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

«Κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας κ. Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

Να σημειωθεί ότι οι διατάξεις τις οποίες επικαλείται η εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη, αναφέρουν:

«β. Πειθαρχικό παράπτωμα είναι κάθε παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στον υπάλληλο οι κείμενες διατάξεις, εντολές και οδηγίες. Το υπαλληλικό καθήκον σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλει στον υπάλληλο πράξη ή παράλειψη που να αντίκειται προς τις διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 25 του παρόντος νόμου.

[…]

ε. Πειθαρχικό παράπτωμα είναι η αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέντης: το τελευταίο αντίο στον αστυνομικό και η συγκινητική διαβίβαση (βίντεο)

“Το Πρωινό” - Κραουνάκης: Ο Τσίπρας, η Πρωτοψάλτη και η σχέση ζωής που μετρά 30 χρόνια (βίντεο)

Επαμεινώνδας Κωστέας: “ράγισαν καρδιές” στο ύστατο χαίρε του πιλότου (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ