Κόσμος

21 Δεκεμβρίου 2023 18:28 Τελευταία ενημέρωση : 21 Δεκεμβρίου 2023 20:39

10 νεκροί στην επίθεση της Πράγας - Βαρύ πένθος για την Τσεχία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τι είπαν στον ΑΝΤ1 καθηγητής και φοιτητής του Πανεπιστημίου Καρόλου που δέχθηκε την επίθεση.

10 νεκροί στην επίθεση της Πράγας - Βαρύ πένθος για την Τσεχία (εικόνες)
-

10 νεκροί και 30 τραυματίες είναι, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ελεύθερου σκοπευτή στο κέντρο της Πράγας την Πέμπτη το απόγευμα, με στόχο εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Καρόλου.

Ο Πετρ Φιάλα, πρωθυπουργός της χώρας, επιστρέφει εσπευσμένα στην Πράγα από το εξωτερικό όπου βρισκόταν.

Ο δράστης έχει εξουδετερωθεί.

Μάρτυρες κάνουν λόγο για φοιτητές που δεν συμμετείχαν στην εκκένωση που διατάχθηκε, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμα κλειδωμένοι στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου.

Το γύρο του κόσμου κάνει ανατριχιαστική φωτογραφία με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που προσπαθούν να απομακρυνθούν από την περιοχή του κινδύνου με οποιονδήποτε τρόπο, και τελικά ισορροπούν πάνω στα εξωτερικά ικριώματα (!) του πανύψηλου διατηρητέου κτηρίου, διακινδυνεύοντας να πέσουν άθελά τους ανά πάσα στιγμή στο κενό από μεγάλο ύψος.

Οι πυροβολισμοί στόχευσαν προς το κτήριο του Πανεπιστημίου όπου στεγάζονται η Φιλοσοφική Σχολή και η Σχολή Καλών Τεχνών.

Ο ωνσταντίνος Τσίβος, επίκουρος καθηγητής Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Καρόλου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο για το μακελειό.

«Ημουν από τους τυχερούς που έφυγα νωρίτερα από το Πανεπιστήμιο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 και ο Έλληνας φοιτητής του Πανεπιστημίου Καρόλου, Γιάννης Δικαίος.


Ειδήσεις σήμερα:

Ετήσια φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε 100000 ευρώ

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή τους - Η νέα διορία

Αθωώθηκε για φόνο μετά από 48 χρόνια στη φυλακή!