Παράξενα

25 Νοεμβρίου 2023 09:48

Βρετανία: γυναίκα πέθανε επειδή ήπιε πολύ νερό

Διάβασέ μου το...

Τι καταγγέλει ο σύζυγός της και πώς οδηγήθηκε στο θάνατο η νοσηλευόμενη μητέρα.

Βρετανία: γυναίκα πέθανε επειδή ήπιε πολύ νερό
-

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα, σε ψυχιατρική κλινική του Νότιγχαμ, όταν μια γυναίκα, έχασε τη ζωή της από την υπερβολική κατανάλωση νερού. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η γυναίκα που ήταν μητέρα δύο παιδιών έχασε απρόσμενα τη ζωή της, γιατί έπαθε εγκεφαλικό και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα, επειδή ήπιε πολύ νερό.

Πρόκειται για την 45χρονη Michelle Whitehead που νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας Millbrook στο Νότιγχαμ στις 5 Μαΐου του 2021, γιατί υπέστη ψυχική κατάρρευση.

Η γυναίκα έπασχε από ψυχογενή πολυδιψία, μια πάθηση που «παρατηρείται συχνά σε άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές ή/και νευροαναπτυξιακές διαταραχές».

Ο σύζυγός της, Michael Whitehead ανέφερε πως το προσωπικό της κλινικής δεν έκανε έγκαιρη διάγνωση και άφησε μόνη της τη γυναίκα, ώστε να πάρει τα χάπια της και συνέβη το μοιραίο. 

Το Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust παραδέχθηκε οκτώ παραλείψεις, μεταξύ των οποίων η απόσπαση της προσοχής των υπαλλήλων από τα κινητά τους τηλέφωνα και ο σύζυγος της Michelle Whitehead κατέθεσε μήνυση με την εισαγγελία να ερευνά το περιστατικό για τα λάθη του νοσοκομείο με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία - Βάσω Χατζή: Θρήνος και τραγούδια στο “τελευταίο αντίο" (βίντεο)

Πανεπιστημιούπολη: Επεισόδια και ζημιές στην Καισαριανή

Ζαχαράκη - Επίδομα: Πότε πιστώνεται η έκτακτη ενίσχυση για παιδιά, συνταξιούχους και ανάπηρους


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ