Πολιτική

06 Νοεμβρίου 2023 15:47

Γάζα - Υπουργείο Εξωτερικών: Στόχος η ταχύτερη μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Διάβασέ μου το...

"Το Υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Γάζα - Υπουργείο Εξωτερικών: Στόχος η ταχύτερη μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας
-



Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας κατέφθασε σήμερα Δευτέρα με αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα" τονίζεται.

Το φορτίο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, Νίκος Παπαγεωργιου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και προσπάθειες για την διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης το συντομότερο δυνατο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας σε συντονισμό με διεθνείς οργανισμούς και ιδίως τον ΟΗΕ, αλλά και με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι για την χώρα μας είναι σημαντικό και κορυφαία προτεραιότητα η προστασία των αμάχων και η διάνοιξη διαδρόμων αλληλεγγύης για την μεταφορά ωφέλιμης και αποτελεσματικής βοήθειας στους αμάχους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις της Δευτέρας (βίντεο)

Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με μέλη οικογενειών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς (εικόνες)

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών αυτήν την εβδομάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ