Πολιτική

04 Οκτωβρίου 2023 21:15 Τελευταία ενημέρωση : 05 Οκτωβρίου 2023 07:39

Μητσοτάκης: Αφήστε στην άκρη τις πικρίες και στηρίξτε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Διάβασέ μου το...

Μιλώντας από το εκλογικό κέντρο του δημάρχου της πόλης ο πρωθυπουργός είπε πως είναι «πολιτικό στοίχημα για τη ΝΔ η νίκη στον δήμο Θεσσαλονίκης».

Μητσοτάκης: Αφήστε στην άκρη τις πικρίες και στηρίξτε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα
-

«Είμαι εδώ για να επαναλάβω τη στήριξη μου στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στην οδό Μακένζυ Κινγκ 8.

Ο κ.Μητσοτάκης με αφορμή την παρουσία του στην πόλη επισκέφτηκε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα το εκλογικό κέντρο του κ.Ζέρβα, ο οποίος έχει λάβει τη στήριξη της ΝΔ ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου.

Οι δυο τους είχαν αρχικά μία ολιγόλεπτη συνάντηση εντός του εκλογικού κέντρου και ακολούθως ο πρωθυπουργός στάθηκε στη συνεργασία με τον δήμαρχο λέγοντας πως «αντιμετωπίσαμε πολλές κρίσεις όπως ξέρετε τα τελευταία 4 χρόνια. Σήμερα, όμως, έχουμε κάθε λόγο να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που κουβαλάει μεν χρόνιες δυσκολίες και προβληματικές υποδομές, αλλάζει όμως και αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αλλάζει μέσα από σημαντικές δημόσιες επενδύσεις οι οποίες γίνονται. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ σήμερα το μεσημέρι μαζί με τον δήμαρχο στην υπογραφή λειτουργίας και συντήρησης του νέου μετρό που θα λειτουργήσει μέσα στο 2024».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

Πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης στη δήλωση του πως «δεν είναι σήμερα η ώρα να μιλήσω για τις σημαντικές επενδύσεις που δρομολογούνται σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης για να αλλάξει όψη η Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσω, όμως, για τις πολλές ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται. Μια Θεσσαλονίκη που μπορεί να προσελκύει ξένους επενδυτές. Μια Θεσσαλονίκη που μετατρέπεται σε επιχειρηματικό πόλο ολόκληρων των Βαλκανίων και ταυτόχρονα σε ένα κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης, παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη που οραματιζόμαστε».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

Στη συνέχεια και με την ιδιότητα του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ζήτησε από τα στελέχη της παράταξης «να αφήσουμε στην άκρη αυτή τη στιγμή τις όποιες πίκρες, που αναπόφευκτα πάντα μπορεί να προκύπτουν μέσα από μια τετραετή δύσκολη διακυβέρνηση. Να στηρίξουμε τον Κωνσταντίνο, να κερδίσουμε τον δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πολιτικό στοίχημα που έχουμε βάλει και το οποίο πρέπει να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μετά ενωμένοι στην επόμενη μέρα. Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα δήμαρχο».

Κατά την άφιξη του στο εκλογικό κέντρο, ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, υποψήφιους του ψηφοδελτίου «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και ψηφοφόρους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

Αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ανάπλασης και αξιοποίησης των ιστορικών εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ στο παλιό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη δυτική είσοδο της πόλης.

«Το έργο αυτό θα απορροφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια συνολικά σε επενδύσεις, μαζί με το εξαιρετικά οραματικό έργο του HUB 26, το πρώτο βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο. Θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα μπορέσει να δώσει μία διέξοδο επαγγελματική αλλά και ένα νέο πνεύμονα πολιτισμού, ψυχαγωγίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας «Νομίζω ότι αυτό το οποίο σήμερα παρουσιάζουμε αποδεικνύει τη σχέση των μεγάλων με τα μικρότερα. Τι εννοώ: εάν η χώρα δεν είχε καταφέρει να ανακτήσει την αξιοπιστία της, εάν δεν είχε βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της, αν σήμερα δεν ήταν αναπτυξιακός πρωταγωνιστής στην Ευρώπη για να μπορεί να προσελκύει επενδύσεις, αν οι τράπεζες δεν είχαν εξυγιανθεί ώστε αντί να ασχολούνται με τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων να μπορούν να στρέφουν την προσοχή τους στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, τίποτα από όλα αυτά τα οποία συζητούμε σήμερα δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει πράξη».

«Πολλές φορές βρίσκομαι αντιμέτωπος με μία απορία, την οποία θεωρώ σε ένα βαθμό δικαιολογημένη: “τι σχέση έχει”, με ρωτούν οι πολίτες, “η επενδυτική βαθμίδα, η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των τραπεζών, τα μακροοικονομικά δεδομένα έτσι όπως παρουσιάζονται, οι ρυθμοί ανάπτυξης με τη δική μας καθημερινότητα”», επισήμανε ο Πρωθυπουργός. «Να, λοιπόν, πώς συνδέονται οι μεγάλες επιδόσεις της οικονομίας με την διαμόρφωση αυτού που αποκαλούμε επιχειρηματικό κλίμα», συνέχισε.

Αναφερόμενος στις προοπτικές και στο πρόγραμμα αναβάθμισης των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είναι πολλά αυτά τα οποία γίνονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσει η Θεσσαλονίκη να αναπνέει με έναν πνεύμονα. Έχει δύο πνεύμονες η Θεσσαλονίκη. Και ο δεύτερος πνεύμονας είναι η Δυτική Θεσσαλονίκη, την οποία στηρίζουμε με ένα πολυδύναμο σχέδιο συνολικών παρεμβάσεων σε εθνικό, περιφερειακό, αλλά και δημοτικό επίπεδο».

«Το νέο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, το οποίο με πολύ μεγάλη δυσκολία καταφέραμε και ξεμπλέξαμε και με το καλό θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2024. Το στρατόπεδο “Παύλου Μελά”, το οποίο ήδη προχωρά. Τη συνολική ανάπλαση -έργο κομβικής σημασίας το οποίο χαίρομαι που το έχει αγκαλιάσει η Περιφέρεια- όλου του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης. Την οργάνωση της βιομηχανικής περιοχής του Καλοχωρίου. Το στρατόπεδο “Γκόνου”». Και πολλά έργα μικρότερα», σημείωσε ενδεικτικά.

«Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη την οποία οραματίζομαι, ως βουλευτής πια Α΄ Θεσσαλονίκης και όντας πια υπόλογος απέναντί σας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. «Έχω μιλήσει πολλές φορές για τη βαθιά μου πίστη στις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες τις οποίες παρουσιάζει. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα μιας λαμπρής πορείας για τη Θεσσαλονίκη. Θα είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και ευχόμαστε και ενθαρρύνουμε όλους τους ιδιώτες επενδυτές να δουν τις μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες υπάρχουν σε αυτήν την όμορφη πόλη, να επενδύσουν περισσότερο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Φασούλας: Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι μέρος της “χρυσής εποχής” της ζωής μου (βίντεο)

Σε τουαλέτα γέννησε 13χρονη που δεν ήξερε πως είναι έγκυος

Λούτσα - Δολοφονία Τούρκων: Πώς εξιχνίασε η ΕΛΑΣ την υπόθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ